Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2007,
15.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 15.46

8 let, 1 mesec

Rašo Nesterović: Če se ne uvrstimo na OI, se bom poslovil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za kapetanom slovenske košarkarske reprezentance je že nekaj evropskih prvenstev, zato bo ob Matjažu Smodišu, Jaki Lakoviču in Goranu Jagodniku eden izmed najizkušenejših mož v Španiji.

V intervjuju, ki je nastal tik pred odhodom z letališča Jožeta Pučnika, nam je 30-letni center Toronto Raptors zaupal, da se bo ob morebitnem neuspehu poslovil od reprezentančnega dresa, a je kljub precej spremenjeni ekipi poln optimizma.

Kakšni so občutki pred odhodom v Španijo? Občutki so dobri. Mislim, da so bile priprave dobre, razen nekaj neugodnih poškodb. Na Pirenejski polotok gremo lahko optimistični.

Kaj je največja moč in pomanjkljivost te reprezentance? Veliko jih pravi, da smo nekoliko šibkejši na zunanjih položajih. Vendar lahko povem, da imamo na tem mestu dobre mlade igralce, ki so željni dokazovanja, in mislim, da ni lepšega od tega, če imaš v moštvu mlade igralce, ki se hočejo dokazati.

Je morda prednost tudi ta, da bi vas lahko tekmeci nekoliko podcenjevali? Možno. Zna se zgoditi, da bo kakšna izmed reprezentanc proti nam zaigrala z nekakšno dozo podcenjevanja.

Kakšen je realen domet Pipanovih izbrancev? Realno se lahko uvrstimo med sedem najboljših ekip stare celine, kar bi nam po vsej verjetnosti prineslo dodatne kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Pekingu.

Kaj bi bil za vas neuspeh? Neuspeh bi bil, če se nam ne bi uspelo uvrstiti v kvalifikacije za olimpijske igre, a je treba ob tem dodati, da bi bili mlajši, kot so Dragić, Klobučar in Vidmar, bogatejši za novo izkušnjo in bi potem oni v prihodnje bili nosilci izbrane vrste, s katero bi se lahko uvrstili na največje športno tekmovanje. Ni treba uspehe vedno gledati skozi prizmo rezultatov, ampak je treba na vse skupaj pogledati bolj optimistično. V dobri stvari je vedno nekaj slabega in obratno. Če bi bili z enaindvajsetimi in dvaindvajsetimi leti ti košarkarji že nosilci igre, potem imajo pred seboj vsaj še deset let kariere, zato se za prihodnost slovenske košarke zagotovo ni treba bati.

Bo morda to vaše zadnje evropsko prvenstvo? Da. Če ne gremo na olimpijske igre, potem se bo moja reprezentančna zgodba zaključila.

V preteklosti smo večkrat lahko slišali nekaj slabih mnenj glede organizacije v pripravljalnem obdobju. Je bil v tej smeri storjen kak korak naprej? Je. Že v Beogradu pred dvema letoma je bil storjen prvi večji korak k izboljšanju pogojev, nato pa se je vse skupaj le še nadaljevalo, v pozitivno smer seveda. Glede organizacije sploh nimam pripomb.

Prvi nasprotniki bodo Italijani, ki se na zadnjih tekmah niso preveč proslavili ... Oni so vedno v slabi formi, potem pa na koncu le pridejo do finala (smeh, op. p.). S tem, kako so igrali, se sploh ni treba obremenjevati, nas namreč mora zanimati samo to, v kakšni formi in v kakšnem stanju bomo mi.

Na čem bo slonela igra slovenske reprezentance … Če hočemo narediti kakšen dober rezultat, mora igra sloneti na celi ekipi. Igrati bo treba homogeno. Individualni prodori in neracionalni meti nas ne bodo daleč pripeljali.

Koga izmed košarkarjev, ki jih ni, bi reprezentanca najbolj potrebovala? O tem sploh nisem razmišljal. Prišlo nas je dvanajst, tako da se ne obremenjujem, kdo je in koga ni. Ti fantje, ki bodo zastopali slovenske barve, so maksimalno motivirani in pripravljeni iti do konca.

Se morebiti ne bojite, da bi lahko kdo izmed mlajših tudi zatajil pred pomembnimi tekmami? Ne, ne bojim se tega. Pa tudi če odpove kdo izmed njih, so mladi in imajo še veliko pred seboj.

Kaj obljubljate slovenskim navijačem? Obljubljam, da bomo dali vse od sebe in pustili srce na igrišču …

Glavni favoriti za zlato odličje so predvsem domačini … Res je, Španija ima izjemne posameznike in ni izgubila že šestindvajset tekem zapored. Vendar pa je to lahko varljivo, kar so dokazali tudi Američani na zadnjem svetovnem prvenstvu. Ko je bilo najbolj pomembno, niso dali vse od sebe in izpadli v polfinalu proti Grkom. Na papirju so Španci seveda največji favoriti, lahko pa se zgodi, da jih kdo preseneti.

Ne spreglejte