Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anži Mahačkala

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 8.18

8 let

Nogometaš se je peljal domov, nato so ga prerešetali do smrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski nogomet je pretresla novica, da je v strelskem napadu v Dagestanu umrl 20-letni član ruskega drugoligaškega kluba Anži Mahačkala Gasan Magomedov.

Zveznega igralca, ki se je najbolje znašel na levi strani, so neznanci napadli v bližini njegovega doma, zaradi strelnih ran pa je umrl na poti v bolnišnico. Gasan Magomedov je igral za rezervno ekipo Anžija, nanj pa so streljali, ko se je z avtomobilom vračal domov. Motiv napada za zdaj še ni znan, streljali pa so z avtomatsko puško. Tamkajšnja policija je sporočila, da za zdaj niso našli očividcev, sprožili pa so preiskavo.

"Nogometni klub Anži izreka globoko sožalje družini in bližnjim. Umor Gasana je tragedija tudi za nas. V kratkem bi dopolnil 21 let in bil je dober fant," so zapisali na spletni strani Anžija, izvršni direktor kluba Sergej Korablev pa je izrazil željo, da bi policija hitro našla morilce in jih kaznovala za gnusen zločin.

Nekdaj je računal na najdražjega igralca na svetu

Klub deluje na območju Severnega Kavkaza, v avtonomni pokrajini Dagestan, bogati z nahajališči nafte in zalogami zemeljskega plina. Ta leži na meji s Čečenijo in ima dolgo zgodovino islamističnega terorizma.

Anži je še do pred kratkim spadal med najbogatejše klube na tem delu sveta in tekmoval v prvi ruski ligi ter evropskih tekmovanjih, po finančnih težavah dolgoletnega lastnika Sulejmana Kerimova pa je zdrsnil v drugo ligo. Njegov dres so v času največjih uspehov med drugim nosili Brazilca Roberto Carlos in Willian, pa tudi Kamerunec Samuel Eto'o, ki je takrat prejemal najvišjo plačo na svetu (več kot 20 milijonov evrov na leto). Klub je vodil tudi priznani nizozemski strateg Guus Hiddink. Takrat je Anži domače tekme igral v okolici Moskve, saj se je želel izogniti daljšim potovanjem in igranju v nevarni pokrajini.

Ne spreglejte