Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
16.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anži Mahačkala Aleksander Kokorin Igor Denisov

Petek, 16. 8. 2013, 16.59

5 let, 6 mesecev

Anži oklestil proračun, zdaj razprodaja zvezdnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski nogometni klub Anži iz Mahačkale, ki je še v prejšnji sezoni skušal z nakupi tujih in domačih zvezdnikov preskakovati stopnice nogometnega razvoja, je takšen razvoj zdaj ostro prekinil.

Lastnik Sulejman Kerimov je zaprl finančno pipico, v klubu iz Dagestana pa razprodajajo svoje zvezdnike. Razprodajo Anžija so dobro izkoristili njegovi tekmeci v Rusiji. Danes je tako Maročan Moubarak Boussoufa postal član moskovske Lokomotive, kjer je sklenil triletno pogodbo. Že v četrtek pa je mestni tekmec Lokomotive Dinamo sporočil, da so tudi pri njem našli zatočišče trije igralci, na katere v Anžiju niso več računali.

K Dinamu so se preselili Aleksander Kokorin, Igor Denisov in Jurij Žirkov, vsi trije so ruski reprezentanti, v novih dresih pa se bodo uradno predstavili že danes. Predsednik moskovskega kluba Genadij Solovjov ni želel pojasniti finančnih in časovnih podrobnosti hitre selitve. Nove delodajalce je našel tudi Oleg Šatov, ki bo po novem branil barve Zenita iz St. Peterburga.

Za zdaj v klubu še ostajata Kamerunec Samuel Eto'o, ki je bil v Anžiju najbolje plačani igralec na svetu, ter Brazilec Willian, ki je sicer v Dagestan prišel šele po koncu prejšnje sezone. A po poročanju lokalnih medijev tudi onadva ne bosta več dolgo zdržala v Anžiju - za Kamerunca naj bi se zanimal italijanski Napoli, za Brazilca pa Liverpool.

Nova plačilna politika kluba, po nekaterih podatkih naj bi proračun z lanskih 180 milijonov dolarjev oklestili na vsega 50 milijonov, je po uradnem zatrjevanju vodilnih posledica finančnega uravnoteževanja in sledenja smernicam krovne nogometne organizacije Fife, ki klubom priporoča finančni "fair-play" oziroma sorazmernost med prihodki in plačili. A v Rusiji so se že pojavili tudi namigi, da je Kerimov zaradi nekaterih slabih poslovnih potez doživel precejšnje izgube, zato je tudi za njegov konjiček, nogometni klub, sredstev precej manj kot pred letom ali dvema, ko se je v Anžiju začela nenadna in nesorazmerno hitra rast.

Ne spreglejte