Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2011,
8.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fenerbahče

Četrtek, 22. 9. 2011, 8.40

7 let, 12 mesecev

Navijačice Fenerbahčeja navdušile (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Fenerbahčeja so bili v torek priča nenavadni tekmi. Na tribunah so jih bodrile pripadnice nežnejšega spola, ki so jim družbo delali otroci, mlajši od 12 let. Navijanje je bilo izjemno.

Turški prvak je v tej sezoni do torka doživljal udarce. Predsednik Aziz Yildirim se zaradi suma, da je sodeloval pri nameščanju rezultatov, nahaja v zaporu, velikan iz Carigrada je navkljub osvojenem državnem naslovu izgubil možnost, da bi sodeloval v evropski ligi prvakov, ob dokazani vpletenosti klubskega vodstva v nečedna dejanja pa bi ga lahko doletela celo prisilna selitev v drugo ligo. Negativna energija med navijači je dosegla vrhunec na prijateljski tekmi s Šahtarjem, ko so jezni privrženci preskočili ogrado, prekinili tekmo ter napadli novinarje, ki naj bi po njihovem mnenju zakuhali celotno afero o prirejanju rezultatov. Turška krovna nogometna zveza ni imela posluh za izgred ter Fenerbahče kaznovala z dvema tekmama pred praznimi domačimi tribunami.

Minuli teden pa je odločitev domiselno spremenila in jo predrugačila v zahtevo, da Fenerhabče lahko računa na pomoč občinstva, a le pripadnic nežnejšega spola ter fantov, mlajših od 12 let. Zanimanje za prvenstveni dvoboj z Manisasporjem je bilo izjemno. Pred štadionom so se zvrstile kolone navdušenih navijačic, ki so v klubskih dresih komaj čakale na priložnost, da izkažejo ljubezen do kluba. Vse je bilo pripravljeno na spektakel, le malokdo pa je pomislil, da bo vzdušje na štadionu Şükrü Saracoğlu v torek zvečer tako veličastno. Dekleta so bučno vzpodbujala ljubljence, nogometaši obeh moštev pa jim pred srečanjem niso ostali dolžni ter med njih odvrgli šopke rož. Na dvorišču Fenerbahčje se je pripetil zanimiv prizor. Ploskalo se je tudi gostujočim igralcem, kar bi bilo v primeru, če bi dvoboj spremljali vročekrvni navijači, nekaj povsem nepredstavljivega. ''Hvala vsem navijačicam, ki so nas prišle bodriti. Pred praznimi tribunami bi bilo mučno igrati, tako pa smo bili priča prazniku nogometa,'' je po dvoboju še zbiral vtise branilec Joseph Yobo.

Zanimivo je tudi, da so bile na štadionu prisotne tudi policijske enote. Pretiranega dela niso imele, saj ob mirnem, a tudi glasnem navijanju ni bilo potrebe po kakšnem posredovanju. Pa čeprav se je dvoboj končal z rezultatom 1:1. So pa bile v skladu z nevsakdanjostjo tekme prisotne zgolj policistke. ''To je zgodovinski dan za šport. Prvič so na nogometni tekmi navijače le ženske ter otroci. Znali so peti prav vse navijaške pesmi našega kluba,'' ni skrivala zadovoljstva Yasemin Mercil, članica izvršnega odbora Fenerbahčeja. Posebno navijaško kuliso v Carigradu bo moč občutili le še prihodnji teden, ko bo pri branilcih naslova gostoval Istanbulspor. Potem pa se na tribune vračajo tudi fantje ...

Ne spreglejte