Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 2. 2008,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 11.58

8 let

Mirnes Šišič: Nisem presenečen, da sem igral od prve minute

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naključje ali ne. Med najboljšimi na prijateljski tekmi med Slovenijo in Dansko v Novi Gorici sta bila Milivoje Novakovič in Mirnes Šišič.

Oba sta v tujino odšla rosno mlada in se prek nižjih tujih lig prebila med najboljše slovenske nogometaše. Oba sta v izbrani vrsti debitirala, ko sta bila stara 26 let. Napadalec Kölna pred dvema letoma, vezist Olympiakosa v sredo. Velenjčan, ki je pred prihodom v sloviti atenski klub igral za nekatere manj znane grške klube in Rudar, je že ob debiju dokazal, da utegne biti velika osvežitev slovenske vrste. Odlično je povezoval obrambo in napad. Ob vsakem dotiku žoge je bil nevaren za nasprotnika. S tem, da je na priložnost čakal zelo dolgo, se hitronogi vezist ne obremenjuje. Gleda zgolj v prihodnost.

Reprezentančni debi, na katerega ste čakali dolgo časa, je za vami … Dobro je bilo. Zadovoljen sem. Z mojo predstavo in s tem, kar smo pokazali kot ekipa. Predvsem v prvem polčasu smo dokazali, da smo lahko trd oreh za vsako reprezentanco. V drugem smo nekoliko popustili in igrali slabše. Nekaj je k temu prispevala utrujenost, nekaj pa tudi menjave, ki jih je opravil selektor. Za prvo tekmo v letu smo lahko zadovoljni. Čaka nas še dolga pot, a smo optimisti. Dobro smo se upirali Danski, ki je odlična ekipa.

Ste presenečeni, da ste na prvi reprezentančni tekmi, pri kateri ste bili zraven, igrali od prve minute? Ne, sploh ne. Z ekipo sem sicer opravil zgolj en trening, a sem na njem pokazal, da selektor lahko računa name. Matjaž Kek je verjel vame in upam, da sem upravičil njegovo zaupanje. Treme nisem imel. Sem profesionalec. Vselej moram biti pripravljen na izziv. Je pa res, da je igranje za izbrano vrsto nekaj posebnega.

Zamudili ste na priprave, imeli hud zobobol … So težave kaj vplivale na vaš nastop? Ne verjamem. Res je, da sem z ekipo vadil le enkrat, a sem se zelo dobro vklopil v moštvo. Reprezentanti so me takoj sprejeli medse. Vzdušje v ekipi je odlično. Zelo dobro sem se počutil. Ni bilo niti najmanjših težav.

Vam pozicija za dvema napadalcema, na kateri ste igrali tokrat, ustreza? Bilo je zelo dobro. Med tekmo sem se sicer dosti selil, saj smo morali veliko preskakovati igro. V klubu igram na levi oziroma desni strani zvezne vrste, toda tudi v novi vlogi sem se počutil odlično.

Perspektiva slovenske izbrane vrste … Je zelo dobra. Ekipa je še mlada in neizkušena, a v naslednjih tekmah lahko spremenimo še veliko stvari. Odpraviti moramo napake in graditi na tem, kar smo pokazali proti Dancem. Na vsaki tekmi smo lahko boljši. Vselej lahko pokažemo kaj novega. Toda, kot sem že rekel, potrebnega bo še veliko dela. Do začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo imamo še tri zelo zahtevne prijateljske tekme, na katerih bomo lahko dokončno zgradili ekipo, s katero bomo konkurenčni.

Ste razočarani, ker vas je selektor opazil šele zdaj, ko ste prestopili v sloviti Olympiakos? Selektor odloča o tem, kaj in kako bo. Tako kot reče on, tako je. O tem ne bi rad govoril. Kar je bilo, je bilo. Vesel sem, da sem zdaj zraven in verjamem, da bo tako tudi v prihodnosti.

V grškem klubu vas čaka zanimiva druga polovica sezone. Med drugim se boste v osmini finala lige prvakov merili proti Chelseaju … Že deset dni se pripravljamo na Londončane. Cele Atene živijo za to tekmo. Dali bomo vse od sebe in skušali doseči čim boljši rezultat. Chelsea je gotovo velik favorit, vendar verjamemo, da lahko napredujemo. Že vrsto let smo čakali na preboj med najboljših 16 ekip Evrope, zato bomo zdaj skušali narediti vse, da iz tega iztržimo čim več. Lahko se uvrstimo v četrtfinale.

Vaš velik adut bodo vročekrvni navijači … Seveda. Vzdušja, ki ga na našem štadion pripravijo navijači, se ne da opisati. Redkokje je tako 'vroče', kot je pri nas. Nobenemu nasprotniku ni lahko, ko pride v Atene. Za Olympiakos navija nešteto ljudi. Gre za največji grški klub. Dobro vemo, da Grki veljajo za ene najbolj vročekrvnih navijačev. Na tekmi proti Londončanom nam bodo v veliko pomoč.

Razlike med Slovenijo in Grčijo? Zagotovo so velike. V Grčiji sem štiri leta in pol, pozna me dosti ljudi. Tam celotna država živi nogomet. Tudi v medijih je vse polno nogometa, da o vzdušju na štadionih niti ne govorim. Slovenija je od Grčije v nogometnem smislu oddaljena svetlobna leta.

Znano je, da radi igrate mali nogomet. Blizu ste bili celo nastopu za reprezentanco. Boste kdaj nastopili tudi v slovenski malonogometni izbrani vrsti? Zakaj pa ne? Zelo rad imam mali nogomet in ga bom vselej igral. To je moj hobi.

Imate še kakšnega? V Grčiji niti ne. Živim le za nogomet in svojo ekipo. Iz dneva v dan hodim na treninge v želji, da postanem čim boljši in ekipi pomagam dosegati zastavljene cilje.

Ne spreglejte