Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
29. 4. 2015,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 29. 4. 2015, 9.39

8 let

Zagreb podaljšal s trenerjem za obdobje, "dokler bomo vsi zadovoljni"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaški prvak je ob koncu odlične sezone že postavil temelje za naprej. Trener Veselin Vujović ostaja, obetavni igralci ne bodo postavljeni na razprodajo.

Potem ko je v dveh zaporednih sezonah zagrebški rokometni klub, ki ima abonma za naslove hrvaškega prvaka, ostal brez osmine finala lige prvakov, je v letošnji sezoni le preskočil prepreko skupine. Ta je bila roko na srce lažja kot na primer celjska. In ne le to, na poti med najboljšo 16-erico je med drugim premagal Kiel in PSG, izločil danskega prvaka Kolding, pred rekordnimi več kot 15 tisoč gledalci namučil Barcelono, ki pa se mu je na povratni tekmi četrtfinala v Blau Grani maščevala z obrestmi – zadala mu je najvišji poraz v zgodovini lige prvakov. 43:21. Vseeno je za Zagrebom odlična sezona, v kateri je osvojil tudi tretje mesto v ligi Seha in brzi proti 25. naslovu državnega prvaka.

Nemalo zaslug za uspehe ima tudi čustveni in za marsikoga kontroverzni trener Veselin Vujović, ki je na zagrebško klop sedel jeseni. Ne glede na njegove izpade v preteklosti mu predanosti, znanja, izkušenj in verjetno še posebej sposobnosti motivacije nikakor ne gre očitati. Nasprotno, vse našteto so njegove velike odlike.

Preroditelj

Ne glede na polomijo z Barcelono zato ne preseneča, da bo Vujović ostal trener Zagreba tudi v prihodnje. In imel bo s kom delati. Zagreb ima ekipo brez tujca, z nekaj izjemnimi potenciali, reprezentanti, skratka imenitnimi "polizdelki", ki jih lahko oplemeniti do vrhunskosti. Čeprav ni posebna skrivnost, da denarja ni v izobilju.

"Ko je tekla beseda o podaljšanju sodelovanja, smo omenjali eno leto, tri leta, pet let. Na koncu smo se odločili, da bomo sodelovali, dokler bo obstajalo obojestransko zadovoljstvo," je povedal priljubljeni Vujo, ki ga poraz v Kataloniji še vedno peče. Na klopi Zagreba si želi odkriti, ali je bil realnost njegove ekipe ta ali pa sta bili stvarnost zmagi nad Kielom in Parizom.

"Vedno sem bil športnik v pravem pomenu te besede," je še dejal najboljši rokometaš na svetu leta 1988: "Kot igralec in trener sem težko opustil nekaj, kar sem si zadal. To je bil razlog več, da ostanem s to sijajno ekipo."

Brez razprodaje draguljev

Ekipo, ki ima reprezentante Zlatka Horvata, Ilijo Brozovića, Antonija Kovačevića, Filipa Ivića in Luko Stepančića. Ravno zadnji ima še enoletno pogodbo in konkretno ponudbo Pariza, a so katarskim dolarjem v Zagrebu rekli ne. Namesto tega bo dobil v podpis pogodbo do leta 2018.

Tako kot Sandro Obranović, Stipe Mandalinić in Ivić, dolgoročno pa kani Zagreb navezati nase tudi vrsto učencev lastne rokometne šole, rojenih leta 1996 in pozneje. Jasno je torej, da bodo kljub ne ravno globokim žepom v Zagrebu še naprej igrali dober, če že ne odličen rokomet.

Ne spreglejte