Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2017,
13.38

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Petek, 15. 12. 2017, 13.38

6 let, 3 mesece

Veselin Vujović vztraja pri poškodovanih Dolencu in Henigmanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Veselin Vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je pretekli teden objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na evropskem prvenstvu med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem. Na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije je prvoten seznam skrčil na 21 rokometašev.

Z Vujovićevega seznama so odpadli Dean Bombač (Vive Kielce), Klemen Ferlin, Gregor Potočnik, Matic Verdinek (vsi Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper 2013), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Mario Šoštarič (Pick Szeged). Na njegovem seznamu sta tudi poškodovana Jure Dolenec (Barcelona) in Nik Henigman (Riko Ribnica), ki bosta na pripravah vadila po posebnem programu, od njune rehabilitacije pa bo odvisno, ali bosta nato nastopila tudi na zaključnem turnirju.

Slovenija bo priprave začela 26. decembra v Zrečah, pred začetkom evropskega prvenstva pa bo 4. januarja prihodnje leto igrala eno pripravljalno tekmo z Iranom v Dolu pri Hrastniku, dve pripravljalni tekmi pa proti Srbiji. Prva bo 9. januarja v Murski Soboti, druga pa dan kasneje v Velenju.

Slovenija se bo v prvem delu sklepnega turnirja v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V tej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

*Na Vujovićevem seznamu so naslednji rokometaši:

- vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);

- krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);

- zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (Kiel);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Wisla Plock).
Ne spreglejte