Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
22.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Veselin Vujović rokomet Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Makedonija

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 22.02

6 let, 7 mesecev

Slovenski selektor po tretji zmagi na rokometnem svetovnem prvenstvu

Veselin Vujović: Ne morem narediti tistega, kar želite vi ali predsednik

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Slovenija Makedonija | Foto Grega Wernig/Ekipa SN

Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Ne 100-odstotno, proti Tuniziji bom šel 200-odstotno na zmago," pred četrto oziroma predzadnjo tekmo skupinskega dela svetovnega prvenstva zagotavlja slovenski selektor Veselin Vujović. Slovenija je že v osmini finala in bo najmanj druga v skupini. Če premaga Špance v četrtek, pa celo prva.

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: "V Montpellieru smo že bili, tako da se ne bi bila težava navaditi nanj. Pariz pa bi mi bolj dišal pozneje, v polfinalu," se je slovenski selektor Veselin Vujović že ozrl naprej v izločilne boje. Po tretji zmagi na svetovnem prvenstvu nad Makedonijo si je Slovenija zagotovila najmanj drugo mesto v skupini. To bi prineslo osmino finala in četrtfinale v Parizu, ob zmagi v skupini B pa bi Slovenija zaigrala v Montpellieru.

Slovenija je odigrala odlično tekmo proti starim znancem Makedoncem in slavila z 29:22: "Predvsem sem zadovoljen s tem, kako smo se branili. Še posebej z igralcem več. Ne glede na to, da smo dobili veliko golov s krožnega napadalca. Na začetku drugega polčasa smo igrali, kot da smo tekmo končali. Zbal sem se, da bomo dobili nekaj lahkih golov in da bodo makedonski navijači še dvignili. A smo zdržali. Mislim, da če bi več igrali šest proti šestim, bi bilo slabše."

Slovenci bodo v četrtek s Španci obračunali za prvo mesto v skupini. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Slovenci bodo v četrtek s Španci obračunali za prvo mesto v skupini. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Ne dovolimo lahkih golov"

Prevetreno slovensko reprezentanco odlikuje predvsem odlična obramba. Sposobna pa je igrati tako hitro kot zadevati od daleč: "Ekipa, ki je imela z dveh tekem štiri točke, nam ni bila niti trenutek resen tekmec. Slovenija je ne glede na spremembe in mlade igralce dobila stil odnosa do igre. Včasih Nik Henigman malo izskoči, ampak imamo nadzor žoge v napadu. Nasprotniku ne dovolimo, da nam zabija lahke gole. Razdajamo se v obrambi. Ko sta naša vratarja na ravni tekmečevih, smo zelo blizu zmage tudi proti najmočnejšim reprezentancam sveta."

"Ta stil sicer še ni do konca definiran. Verjel sem v igralce, sicer bi ostal z igralci tipa Uroš Zorman, Gorazd Škof. Poudarjam, brez zmanjševanja dosežkov omenjenih. Ne morem narediti tistega, kar želite vi ali predsednik Rokometne zveze Slovenije. Če bi bil takšen, ne bi bil pravi za položaj selektorja. Pohvale dobivamo z vseh strani. S Španci bomo igrali za prvo mesto v skupini. Fenomenalno bi bilo, če bi slavili in imeli lažjega tekmeca. Najprej pa Tunizijci, ki so zelo neugodni in se bodo borili za življenje," je druženje z novinarji sklenil Vujović. Z dodatkom: "Ne 100-odstotno, proti Tuniziji bom šel 200-odstotno na zmago."

Ne spreglejte