Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 4. 2012,
9.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Karol Bielecki

Nedelja, 15. 4. 2012, 9.23

8 let, 5 mesecev

Velikan se poslavlja od reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po hudem razočaranju poljske rokometne reprezentance, ki se ni uvrstila na olimpijske igre v Londonu, se je od Poljske poslovil velikan Karol Bielecki. Bržkone sledi tudi zamenjava selektorja.

Leta 2007 so se Poljaki veselil naslova svetovnega podprvaka, dve leti kasneje brona na SP. Po četrtem mestu na evropskem prvenstvu v Avstriji pa se je četa, ki jo je povzdignil Bogdan Wenta, lovila v povprečju. Že lansko leto se je Wenti tresel selektorski stolček, rešile so ga kvalifikacije za OI. Zdaj pa bržkone tudi pokopale. Poljski kolegi namreč pravijo, da je le vprašanje časa, kdaj bo nekdanji poljski in nemški reprezentant dobil zamenjavo.

Po blamaži na kvalifikacijah za letošnji London, ko so Poljaki v Alicanteju že držali v rokah OI, nato pa povsem odpovedali (na OI sta se uvrstili Španija in Srbija), se je za reprezentančno slovo odločil eden glavnih tvorcev poljskih uspehov Karol Bielecki.

Pri 30 letih je visokoraslemu Poljaku dovolj. Razlog? Prehudi napori in združevanje klubskih ter reprezentančnih obveznosti (iz Nemčije se bo letos poleti preselil v poljske Kielce). Mož, ki je zaradi rokometa ostal brez očesa, se ni predal in kljub nesreči nadaljeval kariero. Vsega skupaj pa mu je bilo dovolj po "španski žalosti". Odslej ikona poljskega rokometa le še v klubskem dresu.

Ne spreglejte