Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 21.49

8 let

Varlec v Srbijo, Gros v Krim, Irman v Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V vodilnih dveh slovenskih ženskih rokometnih kolektivih sestavljajo igralski mozaik za prihodnjo sezono. Ana Gros naj bi že podpisala za Krim, njena reprezentančna kolegica Varlečeva pa za Zaječar.

V klubu slovenskih državnih in pokalnih prvakinj še naprej bijejo bitko s sestavljanjem ekipe za prihodnjo sezono. Potem ko so se odpovedali nadaljnjim uslugam Neli Irman bo ta v prihodnji sezoni bržkone zaigrala za Olimpijo. Brez kluba je ostala tudi Manuela Hrnjič, s katero so se na Galjevici odločili prekiniti pogodbo. Se bo preselila na Obalo ali v Olimpijo? Podobno vprašanje se tiče tudi Anje Argente, ki bi sicer lahko tudi končala kariero. Prav to bo storila kapetanka Špela Cerar.

Zanimivo in presenetljivo je tudi, da vsaj eno sezono za Krim ne bo igrala levoroka Barbara Varlec, ki je bila pripeljana v Ljubljano kot eden največjih potencialov slovenskega rokometa. Brežičanka se je odločila za odhod v Srbijo k Zaječarju (zgolj na posojo), kjer so za prihodnjo sezono zgradili izvrstno ekipo, s katero bodo tekmovali tudi v regionalni ligi (WRHL). Nastopanje v le-tem tekmovanju v sezoni 2009/10 zanima tudi Olimpijo, ki je dobila povabilo, a še ni sklenila, kaj storiti. Zaprosila je za nekatere podrobnosti o tekmovanju, sodelujočih ter finančnih podrobnostih (v WRHL so sodelovanje že potrdile: Podravka, Lokomotiva, Hypo, Budućnost, Ljubuški, Zaječar, Krim Mercator). Se pa na mesto Varlečeve na Galjevico seli Ana Gros. Osemnajstletna Velenjčanka, ki je v Olimpiji močno napredovala, naj bi po neuradnih informacijah danes podpisala sodelovanje s Krimom. Vprašanje pa je, ali se bo v Ljubljano preselila tudi Celjanka Alja Koren.

S Krima odhajata tudi madžarski igralki – leva zunanja Renata Mörtel in vratarka Agnes Trifa – obe se selita v Debrecen. Kot smo že davno poročali pa so s Krimom sodelovanje sklenile Hrvatica Kristina Franić, Srbkinja Dragana Cvijić, Slovakinja Sandra Zacsik, ki je pogodbo podpisala že lani, a si je sedaj premislila.

Na Krimu so se odločil tudi za zunanjo igralko s Portugalske Ano Miriam da Sousa, ki je na zadnje igrala v Italiji. Velko okrepitev pa je v svoj štab pripeljal tudi trener vratark Rolando Pušnik, saj je dveletno pogodbo podpisala prva vratarka hrvaške reprezentance, 22-letna Jelena Grubišić. Dogovor (podpisan aneks) z izvrstnim desnim krilom, Hrvatico Dijano Golubić, da ostane v Ljubljani, pa naj še ne bi bil sklenjen. Naši viri pa pravijo, da bi morda dres Krima v prihodnji sezoni oblekla izvrstna Brazilka Alexandra do Nascimento. Ob izgubi Goloubićeve verjetno to ne bi bilo tako neverjetno, čeravno gre za sila želeno desno krilo (beri: zelo drago).

Ne spreglejte