Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 20.10

8 let

V Zlatorogu še vedno vladajo Celjani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Celju je zasijala še 16 zvezdica. V že dolgo ne tako napetem prvenstvu so "pivovarji" v zadnjem krogu končnice - v neposrednem obračunu za prvaka - ugnali Cimos Koper.

Že pred prvim sodnikovim žvižgom so navijači Cimosa Kopra preglasili zveste celjske Florijane, razprostrli gromozansko zastavo in pripravili "pekel za ušesa". A tudi domači navijači niso ostali dolžni. Uvodne minute velikega obračuna so zaznamovale hitre akcije, kamnita koprska obramba 6-0 z veliko "izpadanja" na nasprotnika ter razpoložen Gorazd Škof. Ta je reševal svojo, sicer solidno, obrambo. Ustavljal je strele Mrvaljevića, Buntića in Skoka. Gostje s Primorske so bili mnogo bolj prepričljivi v fazi napada, kjer so z izjemno kombinatoriko, lepi podajami na šestmetrsko črto prikazali krasen in učinkovit rokomet.

S hitrim izvajanjem centra ter protinapadi so "uničevali" nasprotnika ter v 16. minuti prešli v vodstvo z dvema zadetkoma. Trener Celjanov Slavko Ivezič je poskušal najti razpoloženo sedmerko ter do te minute na igrišče poslal velik del svojih igralcev (v vratih je bil vseskozi Škof). Na parketu dvorane Zlatorog je postajalo vse bolj vroče, tudi nekaj vroče krvi je bilo vidne. Sodnika sta zaradi ugovarjanja izključila Kosa, nato še Trivundžo. A teh minut ekipa Matjaža Tominca n izkoristila.

Stojanović in Škof za preobrat

Strelski post pokalnih prvakov se je vlekel vse od 16. do 28. minute. V napadu iz mrtvega kota ni zadel Uroš Rapotec, dvakrat sta sodnika Doboracu piskala prestop, zadel ni Buntić. Tudi Titov, ki ga je menjal, ni imel svojega dne. Iz minus dve so "pivovarji" na krilih Aleksandra Stojanovića prišli do dveh zadetkov prednosti (10:8 v 26. minuti).

Tudi Brumen ni mogel v tem obdobju za hrbet vratarja Škof spraviti žoge, razpadla se je koprska obramba, kar je z desnega krila kaznoval Gajič za delni izid 5:0 in +3. Dvanajstminutno krizo Kopra je prekinil Draško Mrvaljević in zabil deveti gol za ekipo ter svoj prvi. Na odmor je ekipa gostiteljica odšla s tremi zadetki prednosti.

Od politične elite do slovenskih legionarjev

Celjani so v nadaljevanju vztrajali z obrambo 5-1 s Kokšarovim na "špici" in precej bolje ustavljali rivale za naslov državnega prvaka. S težavo so Koprčani pripravili organizirano akcijo, pokopale so jih tudi tehnične napake.

V 36. minuti so tako rumeno-zeleni prvič vodili za štiri zadetke (16:12). Kako pomemben je bil obračun, pove tudi podatek, da se je nabrala na VIP tribuni Zlatoroga vsa slovenska celjska in koprska "srenja" - od celjskega župana Bojana Šrota, pa koprskega kolega Borisa Popoviča, obeh predsednikov klubov, pa tudi slovenskih gospodarstvenikov. Tudi slovenski rokometaši, ki igrajo na tujem, med drugim Uroš Zorman in Jure Natek – so prisostvovali velikem obračunu.

Koprčani brez pravega strelskega navdiha

Ob globlji in širši obrambi Kopra so "pivovarji" lažje prihajali do strelov od daleč in tudi zadetkov. Z nekaj mojstrovinami je navdušil Terzić, med strelce sta se vpisala tudi Toskić in Trivundža za vodstvo s petimi zadetki prednosti (41. minuta 19:15). Odtlej so bili domačini prevelika prepreka, največja pa vratar Gorazd Škof, ki je še enkrat pokazal, da je v najpomembnejših tekmah mož odločitve.

Štiriinpetdeseta minuta tekme je prinesla tudi razgrajanje koprskih navijačev, ki so na parket metali vse mogoče predmete, šele na prigovarjanje svojih igralcev, so se ustavili. Po porazu v pokalu Slovenije in ponesrečeni evropski sezoni so v mestu ob Savinji vsaj delno zacelili rane. Koprčani pa so z naslovom pokalnih prvakov, drugim mestom v DP ter polfinalom v evropskem pokalu pisali zgodovino. Žal pa je finale žalostno zaključil pretep koprskih navijačev in spopad z varuhi reda. Posredovali so sami koprski igralci, da policisti ne bi več pretepali njihovih navijačev …


Fotoutrinki s tekme:













Ne spreglejte