Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2012,
15.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov EHF

Ponedeljek, 27. 2. 2012, 15.43

8 let, 1 mesec

V Kopru se z žrebom ne obremenjujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropska rokometna javnost je v pričakovanju torkovega žreba parov osmine finala lige prvakov, kjer ni lahkih nasprotnikov, niti popravnih izpitov. Koprski Cimos bo "plesal" v drugem bobnu.

Po skupinskem delu in desetih odigranih krogih, je v igri za osvojitev najboljšega v Evropi izmed 24-ih klubov, ki so jeseni vstopili v tekmovanje, ostalo le še 16 najboljših. Med tistimi, ki bodo ligo prvakov nadaljevali v osmini finala, je tudi koprski Cimos, edini slovenski predstavnik v elitnem tekmovanju. A če so si v skupinskem delu ekipe lahko "privoščile" kakšen spodrsljaj in morebitno slabo predstavo nadoknadile na kakšni drugi tekmi, v izločilnih bojih za takšne "podvige" ni prostora. Ekipe so pred torkovim žrebom, ki se bo zgodil v danskem Hörsholmu, na sedežu glavnega sponzorja lige prvakov, razdeljene v štiri kakovostne bobne glede na doseženo uvrstitev v skupinskem delu tekmovanja.

Pravila žreba določajo, da se bosta v osmini finala srečali ekipi iz prvega in četrtega ter drugega in tretjega bobna. Koprčani lahko tako v osmini finala za nasprotnika dobijo švedski Sävehof, poljske Kielce ali španski Ademar Leon, medtem ko se Metalurgu zaradi igranja v isti predtekmovalni skupini avtomatsko ogne.

V taboru slovenskih prvakov se z žrebom ne obremenjujejo. "To, da smo drugi, nam prinaša samo to, da bomo drugo tekmo igrali v domači dvorani pred, v to sem prepričan, rekordnim številom gledalcem. Tako velike tekme na klubski ravni Koper še ni doživel in to bo dogodek, ki si ga mora ogledati vsak ljubitelj športa z Obale in širše okolice. Pred torkovim žrebom nimam kakšne posebne želje, res je povsem vseeno, koga dobimo. Gre za izjemno močne ekipe, z dolgo evropsko tradicijo. Mi bomo dali od sebe vse, da z igralci, ki jih bomo imeli na voljo, odigramo najboljše in se, če bo to le možno, uvrstimo med osem najboljših ekip v Evropi," pravi koprski trener Fredi Radojkovič.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 14. in 18., povratne pa med 21. in 25. marcem.

Ne spreglejte