Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
11.05

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

RK Trimo Trebnje Urban Lesjak

Sreda, 19. 6. 2024, 11.05

1 teden

Za tri leta

Urban Lesjak izbral Trebnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
EP v rokometu: Slovenija : Norveška slovenska rokometna reprezentanca Urban Lesjak | Foto Reuters

Foto: Reuters

V prihodnji sezoni bo vrata aktualnega prvaka slovenskega rokometnega pokala RK Trimo Trebnje branil izkušeni reprezentančni vratar Urban Lesjak, so potrdili na klubski spletni strani. S klubom je sklenil triletno sodelovanje, in sicer do konca sezone 2026/2027.

Pri Trebanjcih mu bosta družbo med vratnicama delala mladi hrvaški reprezentant Tin Herceg in Alen Skledar, ki okreva po poškodbi kolena.

"Nedvomno se je lepo vrniti domov. Tega sicer nisem imel še v načrtu, vendar me je klub o tem prepričal z jasnimi cilji – boj za vse tri lovorike in želja po igranju v evropski ligi EHF," je za klubsko spletno stran dejal izkušeni čuvaj mreže, ki je svojo rokometno pot začel v Celju.

Barve celjskega kluba je branil do sezone 2017/2018, od koder se je podal v najmočnejšo rokometno ligo na svetu, in sicer k nemškemu Hannovru. Član tega je ostal do leta 2022. Zadnji sezoni je branil vrata aktualnega makedonskega prvaka Eurofarma Pelisterja, zdaj pa se je po šestih letih odločil za vrnitev v domovino.

Lesjak je bil leta 2017 del uspeha slovenske reprezentance, ko je ta na svetovnem prvenstvu v Franciji segla po tretjem mestu. Do danes je zbral 85 nastopov, v prihodnjih tednih pa ga čakajo priprave za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje, ni skrival zadovoljstva: "Urban Lesjak je kot aktualni reprezentant Slovenije največja okrepitev kluba v prihajajoči sezoni. S svojimi bogatimi izkušnjami bo povezoval mladostno energijo s preudarnostjo in ekipi nudil mirnost in zanesljivost v ključnih trenutkih. Zagotovo bo svoje bogate izkušnje delil tudi z vsemi mlajšimi vratarji v klubu in jim tako omogočil še hitrejši napredek."

Preberite še:

prvaki Gorenje Velenje
Sportal Atomski prvi polčas in Gorenje Velenje je državni prvak
Kodeljevo
Sportal Tektonski premiki v Ljubljani
Ne spreglejte