Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2015,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 16.42

8 let

Trener Gorenja Gregor Cvijič: Tokrat je zmagala ekipa. Le to je jamstvo za uspeh.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko so minimalno zmagali še na povratni tekmi četrtfinala z Danskim Holstebrojem, so se rokometaši Gorenja prvič v svoji zgodovini uvrstili na zaključni turnir pokala EHF, ki bo maja v Berlinu.

Danci so bili nepopustljivi, vedno znova so se vračali v igro, a Velenjčani še bolj. Točno ta lastnost pa je med tistimi, ki so na vrhu športne lestvice vrednost Gorenjevega trenerja Gregorja Cvijiča. Zmago, sicer najtesnejšo mogočo, so slovenski podprvaki izvlekli tako Rdeči dvorani (28:27) in tudi na Danskem (31:30), čeprav bi se obakrat lahko razpletlo tudi drugače. A se ni in Gorenje prvič v zgodovini potuje na zaključni turnir pokala EHF, ki bo 16. in 17. maja v Berlinu.

Tam je zagotovo Berlin, ki je imel vstopnico abonirano že pred četrtfinalom. Za drugi dve mesti bodo obračunali Melsungen in Skjern ter Hamburg in Guif.

O tekmecih ne razmišlja

"Verjel sem v svoje fante in napredovanje na sklepni turnir, a tudi moji fantje so verjeli v končno zmago. Vse čestitke mojim fantom, na obeh četrtfinalnih tekmah so se borili in držali vseh navodil iz slačilnice ter se zasluženo uvrstili med štiri najboljše ekipe v pokalu EHF," je seveda še kako zadovoljen Cvijič, ki je slavil še na svoji četrti tekmi na velenjski klopi. Tekmi, ki je bila realno pomembnejša od sredine s Celjem.

"Na povratni tekmi na Danskem je odločila naša zbranost pri strelih na gol in kolektivna igra. Ne glede na veliko število prejetih golov je bila tudi naša obramba na visoki ravni. Pokazali smo, da smo prava ekipa, ki ni odvisna zgolj od posameznikov. Tokrat je zmagala ekipa, le to je jamstvo za uspeh," se svojih principov, ki temeljijo na spoštovanju do sebe, ekipe, kluba in gledalcev, drži Cvijič.

Ta posebnih želja za polfinale nima. Pred tem Gorenje čaka še en polfinale, in sicer slovenski, v katerem se bodo pomerili z vselej neugodnim Mariborom.

Ne spreglejte