SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Takšnega tabora ni nikjer drugje na svetu"

2

termometer

V Makarski na Hrvaškem poteka poletni rokometni vratarski tabor. Z mladimi upi se med vratnicami družijo Thierry Omeyer, Mirko Bašić, Marin Šego, Kasper Hvidt, Mirko Alilović ...

Največ pozornosti, tako vedoželjne kot medijske, pleni Francoz Thierry Omeyer. Eden izmed najboljših vratarjev v zgodovini rokometa je ponosen, da lahko znanje širi na mlade rodove. "Tabora se udeležim vsako leto. Makarska je imenitna lokacija, prav tako izjemno uživam v delu z mladimi. Po mojih informacijah takšnega tabora ni nikjer drugje na svetu," je razlagal Omeyer, ki se o najboljši vratarski šoli na svetu ni znal opredeliti. "Francozi nimajo dolge tradicije, a imajo odlične vratarje. Skandinavci imajo dolgo tradicijo in že nekaj generacij "proizvajajo" vrhunske čuvaje mreže. Po drugi strani pa tudi države s tega dela Evrope (Balkan, op. a.) znajo delati z vratarji. Vsak se znajde na svoj način, povsod so porednosti in slabosti."

Poleg Thierryja Omeyerja, vratarja francoske reprezentance, se v Makarski z mladimi upi zabavajo še Mirko Bašić, Nikola Blažičko, Vladimir Vujović, Enid Tahirović, Marin Šego, Hugo Laurentino, Kasper Hvidt in Mirko Alilović.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin