Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2013,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim rokomet

Petek, 18. 10. 2013, 21.33

8 let

Strelsko serijo si želi nadaljevati, a prednost daje zmagam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že lep čas ni bila pri Krimu na vrhu najučinkovitejših igralk Slovenka, kaj šele dve. Letos je to uspelo Tamari Mavsar in Barbari Lazović, ki se na to ne ozira in želi nadaljevati zmagoviti niz.

Po dveh odigranih krogih in dveh zmagah Krima sta na klubski lestvici najučinkovitejših igralk na vrhu dve Slovenki, kar se ni zgodilo že lep čas. Po 12 golov sta dosegli Tamara Mavsar in Barbara Lazović-Varlec. Zadnja je bila najučinkovitejša na zadnji tekmi, v gosteh je proti Leipzigu zabila sedem golov, medtem ko je na prvi tekmi proti Sävehofu v statistike vpisala pet zadetkov. Bo uspešno strelsko serijo nadaljevala tudi v nedeljo v Metzu? ''Upam. A to ni pomembno. Pomembno je, da ekipa nadaljuje zmagovalno. Ni pomembno, ali sem najboljša strelka jaz ali pa katera druga, pomembno je le, da zmagujemo,'' o individualnem učinku razmišlja desna zunanja igralka, ki se na tem mestu zamenjuje z Romunko Patricio Mario Vizitiu.

Daljša klop se pozna

Kot že omenjeno, krimovke v nedeljo gostujejo v Metzu, ki je izgubil oba uvodna obračuna v ligi prvakinj, vendar pa so imeli po besedah trenerja Toneta Tislja ogromno smole in bi lahko osvojili tudi tri točke. Ne glede na slab začetek v najboljšem klubskem tekmovanju stare celine za dekleta pa Metz v domačem prvenstvu blesti. Po šestih krogih vodi brez poraza, v sredo je dobil derbi z ekipo Havre Athletic Club.

''Pričakujemo težko tekmo, saj je Metz kakovostna ekipa. Je že res, da nima še nobene osvojene točke, vendar pa bo v nedeljo naredil vse, da pride do prve. S tem se ne smemo obremenjevati. Popraviti moramo obrambo, protinapade, v napadu pa moramo odigrati bolj disciplinirano. Le s tem lahko tekmo izpeljemo uspešno do konca,'' pred obračunom pravi Lazićeva, ki se je dotaknila tudi boljšega začetka v primerjavi s prejšnjo sezono: ''Prejšnjo sezono smo imele večje težave s poškodbami. Letos imamo namreč daljšo klop, tako da lahko zamenjamo vsako igralko na vsakem položaju. Posledično lahko igramo hitrejše in učinkovitejše.''

Ne spreglejte