Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 20.16

8 let

Stojanović ostaja, v Kopru nov vratar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po odlični predstavi na zaključku državnega prvenstva so v Celju PL ponudili podaljšanje pogodbe Aleksandru Stojanoviću, odhaja Srdjan Trivundža. V Koper prihaja Darko Stanić.

Najbolj pereče vprašanje v taboru slovenskih državnih prvakov ta čas je trenersko. Kdo bo v prihodnji sezoni sedel na vroč stolček? Po bolj bežnih ali pa daljših pogovorih z Ivico Obrvanom, Seadom Hasanafendićem, Tonetom Tisljem, Irfanom Smajlagićem in Goranom Perkovcem v mestu ob Savinji obstaja le še bolj malo možnosti, kdo bo vodil celjsko stroko v sezoni 2008/09.

Markovič najboljša (edina) možnost?

V soboto dopoldne so se predstavniki vodstva kluba sestali z nekdanjim slovenskim selektorjem doma iz sosednjega Žalca, Nikom Markovičem. Sicer je direktor Celja PL Mijo Zorko to kategorično zavrnil: "Z Nikom Markovičem se nismo pogovarjali, ne vemo še kdo bo v prihodnji sezoni trener. Odkrito pa se išče novo ime. V medijih je kup ugibanj, konkretnega imena pa za zdaj nimam." Zavrnil je tudi možnost, da bi na mestu trenerja ostal Slavko Ivezič, ki je znova, kot "gasilec" vodil ekipo od sredine sezone, ko so odstavili Kasima Kamenico. "Išče se novo ime. O tem, ali bo Slavko Ivezič ostal športni direktor, še nismo govorili. Moram se mu zahvaliti, ker je omogočil ta naslov državnih prvakov, a dogovor je bil, da ostane le do konca sezone," je še dejal direktor.

Sredi maja bo težko za majhno vsoto denarja pripeljati vrhunskega strokovnjaka, ki ga v Celju še kako krvavo potrebujejo. Še težje pa je sestavljati ekipo … Po slabi sezoni, zakrčenosti in napetosti je breme očitno padlo z ramen Srbu Aleksandru Stojanoviću, ki je končno izkoristil svoj talent. Zato so mu v klubu ponudili podaljšanje pogodbe. Ne gre dvomiti, da jo bo nadarjeni levičar sprejel. Zagotovo se bodo zahvalili za sodelovanje Srdjanu Trivundži, na pragu odhoda je tudi Igor Kos, kjer pa se stvari zaradi pogodbe zapletajo. Klub naj bi zapustil tudi Aleš Muhovec, morda tudi Jan Gregorc. Prav tako ostajata vratarja Gorazd Škof in Aljoša Rezar, za katera se nekaj časa ni vedelo, kakšna bo njuna usoda. Kdo so zaenkrat novinci? Aleksej Peskov ter Luka Ščurek (trije krožni napadalci – Sulić in Toskić).

Vsekakor pa bodo potrebovali še enega levičarja, pa tudi na desnem krilu in mestu organizatorja bi bila okrepitev dobrodošla. A bojda jih v Celju "prosti" in možni kvalitetni okrepit Pavel Baškin in Luka Dobelšek na zanimata preveč. Mimogrede, po letošnjem rekordnem proračunu (3,2 mio evrov), naj bi ta v prihodnji sezoni skočil na približno 4,1 milijona evrov.

Iščeta se levičar in pivot

Tudi pri slovenskih podprvakih, ki bodo prvič zaigrali v ligi prvakov, ekipa še ni popolna. Matjaž Tominec je po odhodu Denisa Buntića pripeljal Boštjana Hribarja, vprašanje je, ali bo ostal Vitalij Titov, prihajata pa Robi Konečnik ter Blaž Vončina. Na levi strani prihaja Alen Blažević.

Poleg tega pa je Cimos - po zanesljivih informacijah - že podpisal dveletno pogodbo s srbskim vratarjem Darkom Stanićem. Pri 30 letih se vrača na rokometno prizorišče, saj je dve leti "pavziral" zaradi jemanje nedovoljenih poživil, v času ko je branil za Grashoppers v Švici. Strokovnjaki pravijo, da bo naveza z Enidom Tahirovićem, strahovita. Zato pa je vprašanje, kaj bodo na Primorskem z Juretom Vranom. V Kopru prav tako še niso zaključili z nakupi – želijo si še krožnega napadala ter desnega zunanjega.

Gorenje z dobro ekipo v pokal EHF

V velenjskem Gorenju je Ivica Obrvan že skoraj do popolnosti sestavil ekipo. Vprašanje je le še na mestu levega zunanjega igralca, saj odhajajo Drago Vuković, Alen Blažević in Thomas Gautschi, prihaja pa mladi Momir Rnić. Na desnem zunanjem odhaja Tomaš Rezniček, prihaja pa Aljoša Štefanič, na desnem krilu bo Pavla Baškina zamenjal hrvaški reprezentant Ivan Čupić, na mestu organizatorja igre bosta po odhodu Luke Dobelška zaigrala Adnan Harmandić in Marko Bezjak.

Odslej bodo igrali le z dvema vratarjema, ob Matevžu Skoku, še Ivan Gajić, Primož Prošt in Morten Seier pa odhajata. V ekipi bo zaigral tudi krožni napadalec Jurij Gromiko. Ob izpadu nemškega Lübbecka iz Bundelsige, se bodo bržkone dogovorili za sodelovanje tudi z Gruzijcem Sergom Datukašvilijem. Branko Tamše bo bržkone dobil nalogo pomočnika trenerja.

Ne spreglejte