Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
21. 3. 2014,
11.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Staš Skube Gorenje

Petek, 21. 3. 2014, 11.36

6 let, 7 mesecev

Staš Skube bo dopust zamenjal za voziček in plenice

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometna zveza Slovenije (RZS) z glasovanjem vsak mesec izbere rokometaša, ki se je v določeni dvanajstini leta najbolj izkazal. Januarskega asa Dragana Gajića je februarja nasledil Staš Skube.

Srednji zunanji Gorenja Staš Skube se je izvrstno znašel v novem okolju. V svoji prvi sezoni lige prvakov je bil že trikrat razglašen za najboljšega srednjega zunanjega igralca kroga. Z 59 zadetki je prvi klubski in sedmi strelec tega tekmovanja, za ekipo pa je prava dragocenost, kar zadeva ustvarjanje igre.

"Upal sem, da mi bo uspel preskok in da bom pokazal vse svoje znanje in sposobnosti tudi v novem okolju. Vedel sem, da me čaka izredno težko delo, vendar sem si tega tako močno želel, da nočem izpustiti priložnosti, ki se mi je ponudila," je Dolenjec dejal v pogovoru za spletno stran RZS.

Prihaja iz Trebnjega, kjer so očitno posebej usposobljeni za izdelavo najboljših organizatorjev igre v ligi ta hip.

"V Trebnjem je samo rokomet kakovostno organiziran šport, tako da se vsi talentirani otroci odločijo zanj. Vrsto let se kakovostno dela z mladimi in tudi politika kluba gre na roko mladim igralcem, ker jim že zgodaj ponudijo igranje na najvišji ravni. Posledica tega je veliko kakovostnih igralcev, ki jih je vzgojila trebanjska šola," pojasnjuje nizek, a izjemno hiter in domiselen rokometaš.

Pravi, da si je ogledal številne posnetke iger Šveda Ljubomirja Vranješa, s katerim ga pogosto primerjajo zaradi višine. Stefan Kretzschmar, pozneje Ivano Balić in Uroš Zorman pa so (bili) igralci, ki jih je marljivi študent fakultete za šport najraje spremljal.

Dopust bo letos zanj in za njegovo izbranko odpadel. Iz zelo posebnega razloga: "Mislim, da letošnjega dopusta na morju ne bo, kajti v začetku julija pričakujeva otroka. Tako bo poletje rezervirano za plenice in voziček." Staša in druščino jutri čaka osmina finala lige prvakov, ko v Velenje (20.30) prihaja zvezdniški Pariz.

Ne spreglejte