Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
25. 3. 2014,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Staš Skube liga prvakov liga prvakov

Torek, 25. 3. 2014, 8.37

8 let

Staš Skube aboniran v idealni sedmerici lige prvakov – že četrtič

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorenjev organizator igre Staš Skube je postal najboljši srednji zunanji prvih tekem v osmini finala lige prvakov. Družbo mu dela Renato Vugrinec, legionar iz skopskega Metalurga.

Morda se že malo ponavljamo, morda smo že pošteno dolgočasni, ko v naših zgodbah vedno znova gostuje Staš Skube. A Gorenjev organizator igre nas v to sili spet in spet, motor velenjske ekipe na več ravneh je preprosto nemogoče spregledati.

Ni si mogoče predstavljati, da se nasprotniki po vseh odličnih predstavah in štirih nominacijah v najboljšo sedmerico lige prvakov – da, tudi v osmini finala – ne bi pripravili na nizkoraslega Dolenjca, a preprosto ni tekme, ki bi jo odigral slabo. Četudi igra praktično brez menjave.

"Ne igra denar, ampak srce in glava"

Živce je Skube seveda kodral tudi visokoraslim pariškim igralcem. Goli in podaje v ključnih trenutkih, streli z boka in mimo glave, cepelin, zavrtinčena žoga. Za finale pa je, potem ko je bila zaloga energije že na rezervi, Skube hladnokrvno zabil še odločilno sedemmetrovko. "Izziv, da igram cele tekme, sem sprejel. Z veseljem sem se ponudil za zadnjo sedemmetrovko. Trener mi je zaupal. Proti Parizu sem gol zabil jaz, naslednjič ga bo kdo drug," razmišlja slovenski reprezentant, ki je najimenitneje utelesil lastne besede, da na igrišču "ne igra denar, ampak srce in glava".

Liga prvakov v Mariboru

Dva gola prednosti dajeta upanje, ki bi se še pred kratkim zdelo predrzno. Upanje na napredovanje prek najbogatejšega moštva na svetu: "O tem ne bi razmišljal. Četrtkova tekma v Mariboru je za nas finale lige prvakov." Gre za prvenstveni obračun, ki ob morebitnem uspehu Maribora lahko še zaplete razvrstitev na vrhu, v nasprotnem primeru je Gorenje zelo blizu tretjemu zaporednemu naslovu. Vseeno je priložnost zgodovinska.

"Videlo se je, da so pariški igralci živčni. Čeprav imajo najvišji proračun na svetu, očitno odnosi ne delujejo na najvišji ravni. Ampak to je njihova težava. Mi smo pokazali, da lahko igramo z njimi. V Pariz odhajamo sproščeni, a če se nam bo ponudila priložnost … PSG je v prvenstvu klecnil tudi proti slabšim ekipam od naše," upanja ne opušča ideolog velenjske igre.

Ob še eni njegovi podobni predstavi, zagrizeni velenjski obrambi, vratarju … Srečo je včasih treba tudi izzvati.

Ne spreglejte