Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 14.35

8 let

Špiler: Romuni so bili dober trening za Beloruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pričakovano, bi lahko rekli, ko govorimo o sredini zmagi slovenskih rokometašev nad izbrano vrsto Romunije. Prvi dve točki sta tako na računu, drugi dve bodo lovili v nedeljo v Minsku.

Pa zmagi, Romune so premagali z osmimi zadetki razlike (34:26), so bili, razumljivo, precej nasmejani in zadovoljni. Ne glede na to, da je bil nasprotnik nekaj razredov slabši in je bila zmaga pričakovana, so prebili led. Zdaj bo lažje. "Tekmo smo odprli odlično. Do polčasa so nas nekoliko ujeli, a mislim, da smo imeli obračun v vsakem trenutku pod nadzorom. Zagotovo bo že druga tekma, nedeljsko gostovanje v Belorusiji mnogo težja kot doma," je po obračunu povedal Gašper Marguč, ki je mrežo Romunov zatresel štirikrat. "Pohvalil bi tudi navijače. Naredili so super vzdušje. Dvorana je bila kar lepo napolnjena in upam, da bo tako tudi v prihodnje." Reprezentanca se je po dolgem času spet vrnila na Obalo, kjer so jih izjemno lepo sprejeli. Zagotovo je lepše igrati pred manjšo, a polno Bonifiko kot pred večjimi, a ne povsem napolnjenimi Stožicami.

Glavna zvezda bo Sergej Rutenka

Romuni, ki so le bleda senca tistega, kar so bili pred štiridesetimi leti, so v Slovenijo pripotovali z nekoliko spremenjeno ekipo, kar je slovensko izbrano vrsto kar nekoliko zmedlo. "Presenetili so nas. Pričakovali smo višje, počasnejše in bolj izkušene igralce, proti katerim bi lahko lažje igrali z obrambo 3-2-1. Ampak ne glede na to, smo prestali prvi test in opravili dober trening za Beloruse. Za visoko razliko sem vesel, izkazali smo se predvsem v obrambi," je po tekmi dejal ljubljenec predvsem ženskega dela občinstva David Špiler, ki je z mislimi že pri nedeljskem dvoboju z Belorusi. "Čeprav posnetkov še nismo gledali, jih poznamo. Vemo, da se vse vrti okoli Sergeja Rutenke. Morali se bomo vrhunsko pripraviti, še enkrat pa ponavljam, da so bili Romuni dober trening, saj imajo zelo podoben slog igre. Mogoče so v vrstah Belorusije nekoliko boljši posamezniki."

Romuni so na začetku nove poti

Po tekmi je Slovencem čestital tudi romunski selektor Eliodor Voica, ki je na začetku nekajletnega procesa pomlajevanja ekipe, s katero se želi približati uspehom, ki jih je reprezentanca doživljala pred davnimi leti. "Čestitam vam, niste bili zaman šesti na evropskem prvenstvu v Srbiji. Mi smo šele na začetku začrtane poti. Imamo mlado ekipo. Mislim da je razlika osmih zadetkov povsem normalna. Vem, da imamo še veliko dela, saj moramo zamenjati celotno mentaliteto."

Ne spreglejte