Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca

Nedelja, 14. 7. 2013, 17.49

8 let

Slovenski rokometaši napolnili mrežo Argentincev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometaši na mladinskem SP ne poznajo poraza. Po uvodni zmagi nad Madžarsko so z 31:17 suvereno premagali še Argentince.

Na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini je moška mladinska reprezentanca Slovenije dosegla drugo zmago zapored. Po uspehu proti Madžarski (33 : 32) je v drugem krogu skupine C v Sarajevu visoko premagala Argentino z 31 : 17 (16 : 5), so sporočili iz RZS-ja. Novi zunanji igralec Krke Aleksander Špende je zabil sedem golov, vratar Rok Zaponšek pa je ustavil 16 žog. Naslednjo tekmo bo reprezentanca Slovenije po prostem torku igrala v sredo, 17. julija. Njen nasprotnik bo domača izbrana vrsta Bosne in Hercegovine, tekma pa se bo začela ob 21. uri.

Na uvodni tekmi drugega kroga v skupini C so slovenski mladinci že na začetku pokazali, kdo je absolutni gospodar na igrišču. Četa selektorja Slavka Iveziča je po dobrih sedmih minutah vodila že s 5 : 0, Argentinci (v prvem krogu so premagali Kongo s 35 : 25) pa so svoj prvi zadetek dosegli šele v deseti minuti. Tudi v nadaljevanju dvoboja v olimpijski dvorani Zetra so gledalci videli igro mačke z mišjo. Na začetku 21. minute so imeli slovenski rokometaši že osem golov prednosti (11 : 3), štiri minute pred koncem prvega polčasa pa je bila razlika prvič deset golov – 14 : 4. Najvišja razlika v tem delu igre je bila dvakrat 11 golov (15 : 4 in 16 : 5).

Reprezentanci sta v začetnih minutah drugega polčasa izmenično dosegali zadetke, zato je bila prednost Slovenije ves čas deset ali 11 zadetkov. Po treh zaporednih golih so Argentinci v 42. minuti zmanjšali na minus sedem (13 : 20), a so Slovenci odgovorili z delnim izidom 5 : 0 in poskrbeli za nedosegljivo razliko – 25 : 13 v 48. minuti. Kljub visoki prednosti slovenski mladinci niso popuščali. V 57. minuti je Aljaž Lavrič poskrbel za rekordno prednost proti Argentincem (30 : 16), enaka – plus 14 – pa je bila tudi ob koncu tekme. Po dveh krogih bo Slovenija edina reprezentanca v skupini C v Sarajevu, ki se bo lahko pohvalila z maksimalnim številom točk.

Ne spreglejte