Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
28. 7. 2017,
14.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Maja Vojnovič ŽRK Krka Bojan Voglar mladinska rokometna reprezentanca

Petek, 28. 7. 2017, 14.15

6 let, 6 mesecev

Pogled v vratarsko prihodnost

Maja Vojnovič: Vidim se v top ekipi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
ženska rokometna reprezentanca mladinke vojnovic vojnovič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Spoznajte Dolenjko Majo Vojnovič, izjemno obetavno vratarko mladinske rokometne reprezentance.

"Zelo si želim napredovati, vidim se v poklicnem rokometu, tudi zunaj Slovenije. Ponudbe sem dobila, a se mi je zdelo bolje, da nekje redno igram. Krim? Recimo, da je bila ponudba iz Slovenije. Vidim se v top ekipi," se nasmehne Maja Vojnovič, najbolj nadarjena slovenska rokometna vratarka mlajše generacije.

Devetnajstletnica z mladinsko reprezentanco te dni nastopa na evropskem prvenstvu v Celju. Nase pa so s preostalimi dekleti vsekakor opozorila tudi pred dvema letoma, ko so bila v kadetski konkurenci peta v Evropi.

Članica novomeške Krke si želi vrhunskosti, pravi, da je pripravljena na odrekanje. Njena posebnost je branjenje strelov s črte ali z zunanjih položajev. Morda tudi zato, ker je tam "zunaj" nekoč igrala.

Vratarka ni bila "od nekdaj". | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vratarka ni bila "od nekdaj". Foto: Urban Urbanc/Sportida

Streljala je sedemmetrovke

"Da, na začetku kariere sem bila 'bek'. Če bi imela možnost, bi bila tudi igralka, a ne vem, ali bi toliko napredovala. Včasih na treningih tudi zaigram. V mlajših kategorijah pa sem kdaj streljala kakšno sedemmetrovko."

Čustev ne skriva, njene soigralke jih kdaj tudi slišijo od nje: "Oh, da. Na igrišču se tudi razjezim, brez težav. Soigralke tudi nahrulim, a to morajo vzeti kot del igre, spodbudo."

Njen vzornik je Danec Niklas Landin. Kot sveži kemijski tehnik pa ima Maja pred sabo novi izziv – fakulteto. In prej ali slej tudi (še) ambicioznejši klub. V člansko reprezentanco so jo pred meseci že povabili.

Ponesrečen začetek

Slovenska reprezentanca je v Golovcu izgubila uvodno tekmo evropskega prvenstva. Črna gora je bila boljša s 24.17. Kljub odlični predstavi Maje Vojnovič, ki je bila po zaslugi 13 obramb izbrana za najboljšo slovensko igralko.

Fotogalerija Urbana Urbanca:
Fotogalerija
1 / 30

"V drugem polčasu nam je upadla zbranost. To se je videlo tako v obrambi in napadu. Streli na vrata niso bili 100-odstotni, večina jih je bila pod prekrškom. Nismo mogle zaključevati drugače. Ni šlo. Zaradi veliko napak v napadu je bilo precej črnogorskih protinapadov," je dejala o srečanju. Slovenke čakata še obračuna s Portugalsko in Dansko.
Ne spreglejte