Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
14.56

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet evropsko prvenstvo

Petek, 21. 4. 2017, 14.56

6 let, 12 mesecev

Slovenske rokometašice za EP z Dansko, Češko in Islandijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
ženska rokometna reprezentanca | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenske rokometašice bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji nastopale v skupini 5 skupaj z Dansko, Češko in Islandijo, je določil današnji žreb na sedežu francoskega olimpijskega komiteja v Parizu. Kvalifikacije se bodo začele 27. septembra, končale pa 3. junija prihodnje leto.

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 20. novembrom in 16. decembrom 2018 v Nantesu, Brestu, Montbeliardu, Nancyju in Parizu, se bodo uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

Rokometašice Danske, trikratne olimpijske in evropske prvakinje, ki so leta 1997 postale tudi svetovne, so na minulem evropskem prvenstvu osvojile četrto mesto, Češka je bila deseta, Islandija pa se na turnir stare celine na Švedskem, na katerem je zaigrala tudi Slovenija, ni uvrstila.

Kvalifikacije se začenjajo 27. septembra 2017 in bodo v treh ciklusih trajale do 3. junija 2018. Vsaka ekipa bo odigrala po tri tekme doma in v gosteh, v Francijo, kjer bo prvenstvo decembra 2018 potekalo v petih mestih (Nancy, Nantes, Brest, Montbeliard in Pariz), pa se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena izmed vseh.

Slovenke bodo pred tem odigrale še dve izjemno pomembni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2017 v Nemčiji proti Hrvaški - prva bo med 9. in 11. junijem v gosteh, druga pa 15. junija ob 18.00 v celjski dvorani Golovec.

"Danska je absolutna favoritinja skupine, saj je na minulem prvenstvu osvojila odlično četrto mesto, Češka velja za eno najperspektivnejših mladih ekip, dobra pa je tudi Islandija, kjer je rokomet praktično doma. Zagotovo bomo iskali svojo priložnost, da se znova uvrstimo na evropsko prvenstvo in vesel sem, da imamo zaradi nastopa na Švedskem s tem zdaj nekoliko več izkušenj," je dejal selektor Uroš Bregar.

Kvalifikacijske za EP 2018

Skupina 1: Norveška, Hrvaška, Ukrajina, Švica.
Skupina 2: Črna gora, Poljska, Slovaška, Italija.
Skupina 3: Švedska, Srbija, Makedonija, kvalifikant A.
Skupina 4: Romunija, Rusija, Avstrija, Portugalska.
Skupina 5: Danska, Češka, SLOVENIJA, Islandija.
Skupina 6: Španija, Nemčija, Turčija, Litva.
Skupina 7: Nizozemska, Madžarska, Belorusija, kvalifikant B
Ne spreglejte