Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2024,
13.14

Osveženo pred

2 uri, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Ana Gros Pariz 2024 Pariz 2024 Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2024, 13.14

2 uri, 45 minut

Slovenske rokometašice nared za hude bitke v Parizu

"Končno je prišel ta dan" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenske rokometašice bodo danes odpotovale na prizorišče olimpijskih iger. | Foto Nebojša Tejić/STA

Slovenske rokometašice bodo danes odpotovale na prizorišče olimpijskih iger.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Slovenske rokometašice bodo danes odpotovale na poletne olimpijske igre v Parizu. Pred premiernim olimpijskim nastopom, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo hude športne bitke z Norvežankami, Švedinjami, Dankami, Nemkami in Južnimi Korejkami, so v Ljubljani opravile zadnji trening pred odhodom v mesto luči.

slovenska ženska rokometna reprezentanca sprejem
Sportal Slovenke v pričakovanju zgodovinskega trenutka

Slovenske rokometašice bodo v današnjih popoldanskih urah del prvega slovenskega športnega kontingenta, ki se bo z brniškega letališča odpravil v francosko prestolnico. Pred odhodom je pri igralkah čutiti določeno napetost in vznemirjenje, čeravno bo prva tekma z Dankami na sporedu 25. julija, dan pred uradnim odprtjem olimpijskih iger v Parizu.

Tamara Mavsar pred odhodom na OI (Vir videa: STA):

"Do prve tekme z Dankami nas resda loči še slab teden, a skupaj s soigralkami na dan odhoda že čutimo olimpijsko evforijo. Komaj čakamo, da prispemo v olimpijsko vas in na lastni koži občutimo utrip velikega tekmovanja," je pred odhodom v Pariz dejala prva dama slovenskega reprezentančnega rokometa Ana Gros, ki se bo po dolgih 14 letih igranja v Nemčiji, Rusiji, Franciji in na Madžarskem letos vrnila v domovino in oblekla dres Krima Mercatorja.

"Komaj čakamo, da prispemo v olimpijsko vas in na lastni koži občutimo utrip velikega tekmovanja," pravi kapetanka Ana Gros. | Foto: Nebojša Tejić/STA "Komaj čakamo, da prispemo v olimpijsko vas in na lastni koži občutimo utrip velikega tekmovanja," pravi kapetanka Ana Gros. Foto: Nebojša Tejić/STA

Mavsar: Upam, da bomo stopnjevale našo pripravljenost in izpolnile cilje

"Končno je prišel ta dan. Mislim, da smo prav vsi v ekipi nestrpno čakali na dan odhoda v Pariz, kjer se želimo čim bolje privaditi na okolje in razmere v času olimpijskega turnirja. Na voljo imamo še pet dni, da izpilimo zadnje podrobnosti v naši igri. Za uvodno tekmo proti Dankam imamo na voljo največ časa. Zavedamo se moči Dank in upam, da bomo iz tekme v tekmo stopnjevale našo pripravljenost ter izpolnile cilje, ki smo si jih začrtali," je dejala izkušena krilna igralka Tamara Mavsar.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na klopi Slovenije Dragana Adžića so v pripravljalnem obdobju odigrale tri tekme. Najprej so se za zaprtimi vrati na Rogli pomerile z Madžarkami in izgubile z 21:31, na drugem sosedskem obračunu v Györu pa tesno klonile s 27:28. V generalki pred današnjim odhodom v francosko prestolnico so v Ljubljani izgubile proti Brazilkam s 23:29.

"Zavedamo se moči Dank in upam, da bomo iz tekme v tekmo stopnjevale našo pripravljenost ter izpolnile cilje, ki smo si jih začrtali," je dejala izkušena krilna igralka Tamara Mavsar. | Foto: Nebojša Tejić/STA "Zavedamo se moči Dank in upam, da bomo iz tekme v tekmo stopnjevale našo pripravljenost ter izpolnile cilje, ki smo si jih začrtali," je dejala izkušena krilna igralka Tamara Mavsar. Foto: Nebojša Tejić/STA

"Najbolj pomembno je, da v Pariz odhajamo v najmočnejši zasedbi"

"V pripravljalnem delu smo bolj ali manj izpolnili vse začrtane naloge. Igralke so dobro opravile že individualni del priprav, tudi naša pripravljenost po skupnih vadbah je iz dneva v dan boljša. V času priprav je bilo nekaj manjših poškodb, a najbolj pomembno je, da v Pariz odhajamo v najmočnejši zasedbi in upam, da bo tako ostalo tudi po današnjem zadnjem treningu v Ljubljani ter po nekaj vadbah na prizorišču olimpijskih iger," je pred današnjim odhodom v Pariz dejal 54-letni Adžić, ki je pred 12 leti v Londonu črnogorsko izbrano vrsto popeljal do srebrne kolajne.

"Igralke so dobro opravile že individualni del priprav, tudi naša pripravljenost po skupnih vadbah je iz dneva v dan boljša," je zadovoljen Dragan Adžić. | Foto: Nebojša Tejić/STA "Igralke so dobro opravile že individualni del priprav, tudi naša pripravljenost po skupnih vadbah je iz dneva v dan boljša," je zadovoljen Dragan Adžić. Foto: Nebojša Tejić/STA

Slovenske rokometašice so pod vodstvom Adžića, ki je na selektorskem položaju od leta 2021, nanizale nekaj zelo dobrih uvrstitev. Na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji 2022 so zasedle osmo, na lanskem svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem pa enajsto mesto ter si izborile nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za olimpijske igre v Parizu. Na aprilskem turnirju v nemškem Neu-Ulmu so premagale Črnogorke in Paragvajke ter se skupaj z neporaženimi gostiteljicami prebile na olimpijske igre.

Slovenska ekipa za Pariz

V francoski prestolnici bodo nastopile vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič, krilne igralke Tamara Mavsar, Alja Varagić, Maja Svetik in Ema Abina, zunanje igralke Ana Gros, Ana Abina, Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Nina Spreitzer in Tjaša Stanko ter krožni napadalki Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič. Del ekipe so tudi tri rezervne igralke, vratarka Dijana Đajić ter zunanji igralki Ema Hrvatin in Nena Černigoj.

Shoko Miyata
Sportal Japonska telovadka zaradi alkohola in cigaret brez OI
Primož Roglič
Sportal Murn: Končna odločitev o reprezentanci za OI v ponedeljek, Rogliča skoraj gotovo ne bo
THUMB - Mongolija, olimpijske uniforme
Sportal Mongolci navdušili. "Tako dober videz bi moral biti nezakonit."
Pierce LePage
Sportal Svetovni prvak v deseteroboju izpušča OI
Carina Cassøe Krüth
Sportal Po kontroverznem videu je ostala brez olimpijskih iger
slovenska odbojkarska reprezentanca : Italija, liga narodov, Stožice, Klemen Čebulj
Sportal Klemen Čebulj: Šele ko bomo tam, se bomo zavedali, kaj nam je z odrekanjem uspelo
Pariz olimpijska vas
Sportal Olimpijska vas v Parizu uradno odprla vrata
 
Ne spreglejte