Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
11.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 2. 6. 2011, 11.42

8 let, 5 mesecev

Slovenke nemočne v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji morala priznati premoč Francozinjam z 28:19. Povratna tekma bo 12. junija.

Na sporedu so bile prve tekme kvalifikacija za svetovno rokometno prvenstvo v Braziliji, ki bo potekalo konec leta, od 3. do 18. decembra. Tja je kot branilka naslova že uvrščena ruska ženska reprezentanca ter tri prvouvrščene reprezentance z evropskega prvenstva na Danskem in Norveškem decembra preteklega leta. To so Norveška, Švedska in Romunija.

Za preostala prosta mesta pa se reprezentance merijo na dveh izločilnih tekmah. Slovenska izbrana vrsta mora za nastop na 20. prvenstvu sveta preskočiti francosko oviro, izbranke selektorja Toneta Tislja pa so najprej gostovale v Pauju. V prvem polčasu so imele Francozinje prednost dveh zadetkov (11:9), v drugem pa so izbranke slovenske rokometašice popustile in bile poražene z 28:19. V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Ana Gros in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po pet golov. Povratna tekma bo v nedeljo, 12. junija, v Ljubljani.

Črnogorke so že na prvem obračunu na Češkem opravile z nasprotnicami in si praktično že zagotovile pot v Brazilijo. Najučinkovitejši za Črno goro je bila Katarina Bulatović (9 golov).

Ne spreglejte