Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
10.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Riko Ribnica Jan Grebenc Robert Beguš

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 10.07

6 let, 6 mesecev

Tretjo ekipo lanskega prvenstva čaka prenova

Robert Beguš odhaja iz Ribnice, Jan Grebenc med Celjem in Gorenjem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
jan grebenc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Ekipa Ribnice, bronasta v državnem prvenstvu, ki je dala dva reprezentanta, bo poleti doživela paleto sprememb.

Trener Robert Beguš se po štirih sezonah poslavlja od kluba, ki ga je lani popeljal do tretjega mesta v prvenstvu in pokalu, tudi v letošnji sezoni pa imajo Dolenjci možnost, da oba presežka ponovijo, če ne celo izboljšajo.

Vselej pa bo v klubskih arhivih zapisan kot trener, ki je Ribnico prvič popeljal v Evropo.

"Da, jaz sem jo popeljal. Verjamem, da jo bo še kdo kdaj. Klub je urejen. Imamo fantastične sponzorje, kakršne si želi vsak klub. Verjamem, da bodo Ribničani spet sestavili kakovostno ekipo. Ne vem še, kam se bom podal v naslednji sezoni. Najprej si želim narediti z Ribnico še enkrat dober rezultat v prvenstvu in pokalu. Pogovori obstajajo, ampak s konkretnimi bom počakal do konca sezone. Vse drugo ne bi bilo fer do Ribnice," se ne želi prenagliti nekdanji trener Krima in selektor ženske reprezentance.

V Gorenje ga ne bo

Nikakor ne odklanja vrnitve v ženski rokomet. A bržkone bi bila ta možnost povezana le s tujino. V Gorenje pa Beguša ne bo, čeprav so pred časom obstajali pogovori.

Z odličnimi igrami na svetovnem prvenstvu, kamor ga je selektor Veselin Vujović poklical pred osmino finala, je Jan Grebenc dvignil marsikatero obrv. | Foto: Sportida Z odličnimi igrami na svetovnem prvenstvu, kamor ga je selektor Veselin Vujović poklical pred osmino finala, je Jan Grebenc dvignil marsikatero obrv. Foto: Sportida

Udarni zunanji dvojec odhaja

Nik Henigman naj bi načeloma ostal. Iz Ribnice odhaja tudi prvi organizator. Patrik Leban bo v prihodnje kreiral igro hrvaškega podprvaka Nexeja. Domači klub pa zapušča tudi eden dveh reprezentantov Jan Grebenc. Tujina še ni povsem prečrtana, a bistveno bolj realen je odhod v enega od dveh najboljših slovenskih klubov, med katera je razpet bronasti levi zunanji.

"Oba kluba se bosta v prihodnji sezoni borila za prvaka. Oba bosta po vsej verjetnosti igrala v ligi prvakov. Odločitev je zelo težka. Tudi jaz bi svoj status rad rešil čim prej," si bremena glede prihodnosti želi čim prej znebiti Grebenc. Odločitev naj bi bila znana najpozneje do konca meseca. Neuradno naj bi njegova odškodnina znašala 50 tisoč evrov.

V Celje ali Gorenje? | Foto: Sportida V Celje ali Gorenje? Foto: Sportida

"Super lepa izkušnja"

Ne glede na to, da Ribničani v skupinskem delu pokala EHF niso uspeli priti do točke, prvemu klubskemu strelcu niti na misel na pride, da bi bil razočaran.

"Nikomur ni treba sklanjati glave. Za nami je debitantska evropska sezona v težki skupini. Dosegli smo lep rezultat, nobena ekipa nas ni nadigrala. Vselej smo se dobro držali nekje do 50. minute. Zmanjkal nam je kakšen igralec, pomembna je bila poškodba Patrika Lebana, da bi prišli do kakšne točke. V vsakem primeru je za nami super lepa izkušnja," je zadovoljen 24-letnik.

Z njim, ozdravljenim Lebanom in preostalo druščino bi Ribnica lahko bila trn v peti favoritom, saj bo v finišu prvenstva gostila tako Celje kot Gorenje. Poleg tega pa ima na velikonočni vikend lepo priložnost za še en presežek: uvrstitev v finale pokala.

Ne spreglejte