Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 13.25

8 let

"Razigranost" v vseh rokometnih deželah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roman Pungartnik je znova igral odločilno vlogo pri Gummersbachu v tekmi 6. kroga Bundeslige, pri Ciudadu Realu se je v 2. krogu Asobala razigral Sergej Rutenka, izjemen je bil tudi Renato Vugrinec.

Pri naših vzhodnih sosedih je prvi poraz doživel Pick Szeged, za katerega se bori tudi Luka Žvižej. Na gostovanju pri Debrecenu je namreč klonil s 27:30. Celjski mož z levega krila je zadel štirikrat. Pet zadetkov pa je k zmagi francoskega Chamberyja prispeval Jure Natek, ki je v četrtem krogu francoskega šampionata gostoval pri St. Raphaleu, za katerega je enkrat zadel Tadej Svet.

Nemško rokometno prvenstvo konec tedna ni bilo uspešno za Vida Kavtičnika ter njegov Kiel, saj so morali priznati premoč Flensburgu, ki je z zmago prevzel tudi vodstvo na lestvici. Slovenski mladenič je mrežo nasprotnikov zatresel dvakrat. Bolj vesela je bila sobota za ostala dva Slovenca, ki si kruh služita v najmočnejši ligi na svetu. Boštjan Hribar je k zmagi Grosswalstadta nad Nordhornom prispeval štiri zadetke, medtem ko se briljantne igre Romana Pungartnika nadaljujejo. Znova se je namreč vpisal na sam vrh lestvice strelcev. Devet zadetkov "Pungija" za novi dve točki Gummersbacha!

V španskem prvenstvu je Ciudad Real suvereno premagal Teucro, Sergej Rutenka je zadel osemkrat, organizator igre Uroš Zorman pa je bil ob vodenju igre uspešen petkrat. Na drugi strani jima je stal slovenski reprezentant Ognjen Backovič, ki se je v statistiko vpisal štirikrat. Vratar Jure Jeraj je v vratih Teucra tokrat dobil priložnost vseh 60 minut (ubranil 6 strelov od 39). Kljub temu da je bil Renato Vugrinec (8 zadetkov) najboljši strelec svoje ekipe na derbiju 2. kroga lige Asobal, to ni pomagalo Portlandu naproti Valladolidu. Načrt jim je delno prekrižal tudi Gregor Lorger v vratih. Sicer ni blestel, a dobil obilico priložnosti. Ubranil je le tri strele od 20 proti njegovim vratom. Priložnosti v ekipi ni dobil Nenad Bilbija. Antequera Zorana Lubeja je doživela poraz pri favoriziranem Ademarju Leonu, Celjan v dresu španskega kluba je trikrat zatresel mrežo nasprotnikov. Aragon je na domačem parketu ugnal Almerio, Beno Lapajne za prvo ni branil.

Ne spreglejte