Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
23. 7. 2013,
17.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OFEM rokomet Saša Praprotnik Ormož

Torek, 23. 7. 2013, 17.45

4 leta, 5 mesecev

Računovodja, ki je Slovenijo popeljal do zlate kolajne

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko rokometno reprezentanco do 17 let je na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu do zlate kolajne v ugledni družbi popeljal selektor Saša Praprotnik. Spoznajte njegovo zgodbo.

"Enkratno je delati s temi fanti. To so preprosto zmagovalci. Za cilj smo si postavili polfinale, naše želje pa so segale višje. Igralci delajo na treningih stoodstotno ali včasih še več. Veselje jih je bilo gledati, še lepše pa delati z njimi," je ponosen razložil Saša Praprotnik, trener slovenske rokometne reprezentance do 17 let. Ta se je z 12. olimpijskega festivala mladih v Utrechtu vrnila z zlato kolajno, kar je bilo tretje najžlahtnejše slovensko odličje od rekordnih sedemnajstih na tem tekmovanju. Slovenski rokometni upi so pokorili pet tekmecev na prav toliko srečanjih. V finalu je pokleknila Norveška, ki so jo premagali že v skupini, poleg nje pa še Hrvaška, Nemčija in Švedska. Čeprav ni šlo za turnir kova svetovnega ali evropskega prvenstva, je bila konkurenca ostra in ugledna. "Izbor je bil napravljen glede na lansko evropsko prvenstvo kadetov, letnika 1994. Torej, tu so bile z izjemo Nizozemske najboljše reprezentance. Manjkali sta še Francija, ki je po kakovosti približno na ravni udeleženk, in Danska, ki še nima selekcionirane ekipe v tem letniku. Belorusija je imela na primer štiri dvometraše. Večina tistega, kar nekaj velja, je bila tam," je razložil 40-letni Ormožan, ki v reprezentanci – v različnih kategorijah deluje že dobrih osem let – ni želel nikogar izpostavljati. Jasno pa je, kdo so nosilci igre s pedigrejem za večje dosežke v nadaljevanju kariere. Seveda ob nujni predpostavki marljivega dela. Vratar Urh Kastelic, levi zunanji Jaka Malus in desno krilo ter zunanji igralec Blaž Janc in še kdo ... Vsi omenjeni so okusili vsaj nekaj članske konkurence.

Zanimivo, da Praprotnik ni profesionalni trener, čeprav bi to v drugačnih gospodarskih razmerah lahko bil in morda moral biti. Po poklicu je računovodja na lokalni osnovni šoli in dolgoletni trener ormoških rokometašev, ki jih bo vodil s kratkimi presledki že 12. sezono. "Vsak bi rad delal v veliki ekipi. Če ne dobivaš velikih imen, se osredotočiš pač na tisto, kar imaš in je to zate najboljše na svetu. Gotovo je po eni strani to čar trenerskega poklica, da si vselej izmišljuješ nekaj novega. Nikdar ne moreš spati. Ormož nikoli ne more reči, da bo z lahkoto obstal v ligi. Seveda bi rajši imel ekipo, ki bi se borila za več. Tako kot na primer zdaj v reprezentanci," je verjetno z vnovičnim bojem za obstanek sprijaznjen Praprotnik, ki bo spet imel pomlajeno in trideset odstotkov cenejšo zasedbo. V Ormož, ki priprave začenja 2. avgusta, prihajata mlada upa Dominik Peček (desno krilo) in Jure Kocbek (srednji in levi zunanji). Za zdaj pa je potrjen le odhod Nejca Žmavca v Maribor.

Ne spreglejte