Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 17.07

8 let

Polna dvorana Zlatorog recept za uspeh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto čaka povratno četrtfinalno srečanje pokala Evropske rokometne zveze (EHF). V dvorani Zlatorog bodo lovili zaostanek štirih zadetkov proti Flensburgu.

V Celje se vrača sloviti nemški klub Flensburg. Najbolj zanimiv dvoboj teh dveh ekip pa je prav gotovo bil finale lige prvakov, kljer so bili srečnejši Celjani, saj so na povratnem srečanju v Nemčiji osvojili naslov najboljšega v Evropi, kar je še vedno eden največjih uspehov slovenskega rokometa. Od leta 2004 pa do sedaj sta obe ekipi doživeli veliko sprememb. Sedaj si znova želita zavihteti se na vrh Evrope, priložnost za priključek z najboljšimi pa iščeta preko pokala EHF.

Serdarušić: Imamo možnosti, a nismo favoriti

Na prvem srečanju četrtfinala so Celjani na gostovanju iztržili 'aktiven' rezultat, saj zaostanek štirih golov (33:29) ni nenadomestljiv. Po tej tekmi je bil celjski strateg Zvonimir Serdarušić zelo zadovoljen z borbeno igro njegovih varovancev v obrambi, kakšna pa so njegova pričakovanja pred povratnim srečanjem? "Na zadnjih tekmah v Flensburgu in v Kopru so me igralci s svojim pristopom, voljo in angažiranostjo prepričali, da imamo na povratni tekmi s Flensburgom možnosti za uspeh. Zelo pomembno bo tudi kakšna bo podpora in koliko gledalcev bo. Vemo, kako lahko gledalci ekipo ponesejo, in ji pomagajo v težkih trenutkih v igri. Vem, da je Flensburg močna ekipa, ki se na prvi tekmi ni najbolje znašla proti naši obrambi. A tudi v tednu dni se igre proti takšni obrambi ne da 'natrenirati'. Imamo možnosti, čeprav menim, da nismo favoriti. Seveda si želim, da bi zmagali za pet zadetkov, a najprej bomo poizkušali to tekmo sploh zmagati. Pa vendar nam ob tem ne bo vseeno, če razlika ne bi bila dovolj velika, toda proti takšni ekipi, kot je Flensburg, mora biti na koncu tudi zmaga uspeh."

Končno spet polna dvorana Zlatorog?

V tem tednu so aktualni slovenski pokalni prvaki dobili tudi novega predsednika, Toneta Turnška, ki je to mesto zasedal že v preteklosti – in to ravno ob največjih uspehih Celja. Tudi to je eden izmed razlogov zakaj naj bi se zvesti celjski navijači znova vrnili in do zadnjega kotička napolnili dvorano Zlatorog. Tako kot je že omenil 'Noka' bo ravno bučna podpora Florijanov ključnega pomena pri morebitnem uspehu Celjanov.

Tudi Roman Pungartnik, športni direktor kluba, si želi pravega rokometnega ozračje: "Ta dvorana je v primeru, da je polna, povsem drugačna, kot v primerih, ko ni - to vzdušje lahko ponese igralce," in dodal: "Pred tekmo se lahko sprašujemo ali so štirje zadetki zaostanka veliko ali malo. Pričakovanja pred povratno tekmo so povsem realna, lovimo razliko štirih zadetkov. Doma želimo zmagati in naredili bomo vse, da to tudi uresničimo. Žoga je okrogla in na koncu bomo morali imeti tudi srečo, da bo za nas rezultat pozitiven."

Pajovič verjame v uspeh

Prva tekma je žal minila brez Aleša Pajoviča, ki je začutil bolečine v predelu hrbta in tako ni mogel pomagati svojim soigralcem. "V zadnjih dneh sem opravljal intenzivno terapijo in bolečine so se pomirile. Vesel sem, da pred sobotno tekmo nimam takšnih težav, kot pred tednom dni. Še vedno hodim na terapije in verjamem, da bom v soboto v postavi. V Flensburgu smo lahko videli, da se nemško ekipo da premagati. Mislim, da če bomo igrali tako, kot si je zamislil naš trener ter z našo voljo, motivom in podporo polnega Zlatoroga, lahko na koncu premagamo Flensburg."

V soboto se ob 20. uri v Celju obeta pravi rokometni praznik, boljši pa si bodo zagotovili polfinalno vstopnico pokala EHF.

Ne spreglejte