Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2009,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 16. 5. 2009, 18.50

8 let

Olimpija po desetih letih premagala Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na prvi finalni tekmi državnega prvenstva je Olimpija vzela skalp Krimu Mercatorju in tako na povratno tekmo prihodnjo soboto odhaja z dvema goloma prednosti.

Prvo tekmo finala 18. državnega prvenstva v samostojni Sloveniji sta ekipi Olimpije in Krima, ki brani naslov, odigrali v dvorani Tivoli. Nekaj slabše so začele 14-kratne državne prvakinje z Galjevice, saj so prva dva gola dale igralke Olimpije preko Mirjane Gojkovič in Katje Čerenjak. Trenerka Krima Mercatorja Marta Bon je zaradi pravila treh tujk ter ene iz članice EU na tribuni pustila Golubićevo, Mörtlova in Damjanovićevo.

Izenačena igra, izmenjavanje v vodstvo ter največ dva gola prednost ene ali druge ekipe. Tako je bilo do 16. minute, ko so izbranke Roberta Beguša vodile z 9:7. Nato je sledil kar desetminutni strelski post gostiteljic – kopica tehničnih napak ter nekaj lepih obramb Stefanišinove so prinesle Krimu priložnost za izenačenje, sledilo je povečanje prednosti. Z delnim izidom 6:0 so si do 23. minute priigrale +4 (9:13). Predvsem na krilih Odrove in Lekićeve. Kar nekaj smole se je držalo Varlečeve, ki je od štirih strelov zadela le enkrat, dvakrat ji je gol preprečila vratnica, enkrat pa Marinčkova. Sila nerazpoloženo Vidičevo je na desnem krilu zamenjala Maja Zrnec.

Ko je že kazalo, da bo Krim držal prednost, je tudi pri njemu padla krivulja. Slabša obramba ter tehnične napake v napadu so tokrat dale priložnost nasprotnicam. Minute brez gola Olimpije je prekinila izvrstna Neža Mitruševska za deseti zadetek njene ekipe. Vergeljukova, ki je sprva igrala na levem zunanjem, ob prihodu Mavsarjeve na igrišče pa se prestavila na desno stran, je dala zadnji gol Krima v prvem delu – v 27. minuti. Nato pa so silovito napadle gostiteljice in z goli Grosove, Mitruševske, Gojkovičeve in Šonove odšle na odmor celo z golom prednosti po delnem izidu 5:0 v zadnjih treh minutah.

Z igralko manj je Krim Mercator začel drugi polčas, kar so zeleno-bele izkoristile ter z goli Šonove in Čečkove v 32. minuti prvič na tekmi povedle s tremi goli, z odličnima obrambama Marinčkove ter zadetkoma Grosove in Mitruševske pa je na semaforju v Tivoliju v 35. minuti pisalo že 19:14. Prvi gol za Krim je v drugem polčasu s sedmih metrov dala Andrea Lekić, končno pa je "oživela" na šestmetrski črti Ljudmila Bodnjeva.

Zaostanek so prvakinje znižale na en gol v 38. minuti. Sledile so minute napak – na obeh straneh jih je bilo zelo veliko. Bolje so so znašle igralke Olimpije, ki so znova vodile za tri (23:20). A le za kratek čas … Krimovke so v 49. minuti po lepem prodoru Mavsarjeve ob igralki manj na igrišču izenačile na 23:23. Do treh minut pred koncem se nobena ekipa ni mogla odlepiti. Olimpijo je naprej "vlekla" Ana Gros, ki v drugem polčasu ni bila zaustavljiva – v 59.- minuti je bilo 29:27, nato je za Krim na drugi strani zadela Lekićeva s sedmih metrov, za "zmajčice" pa z desnega krila 35 sekund pred koncem Mirjana Gojković za 30:28. Bonova je sicer vzela minuto odmora, a kaj veliko se ni dalo več storiti. Streljala je še Lekićeva, a brez uspeha. Po desetih letih je tako Olimpija prvič spet premagala Krim Mercator.

Ne spreglejte