Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 21.20

8 let

Od vrha do dna v dveh mesecih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
PSG je na nedeljski tekmi Montpellier premagal s kar 14 zadetki razlike. A šampanjec, pripravljen za slavje, je v trenutku, ko je posredovala policija, postal precej grenak.

Avtobus, ki je ekipo Montpelliera v nedeljo odpeljal na pariško letališče, je bil na pol prazen. Takoj po tekmi so bili namreč v policijskem spremstvu ob zvokih siren na zaslišanje odpeljani Mickael Robin, Primož Prošt, Nikola Karabatić, Dragan Gajić, Wissem Hmam in fizioterapevt Yann Montiege, ki so osumljeni nameščanja rezultata na obračunu 12. maja 2012, ko je Montpellier presenetljivo izgubil proti Cessonu. Le nekaj minut kasneje pa so se jim pridružili še Luka Karabatić, Vid Kavtičnik ter Milan Bojinović in Samuel Honrubia, še lani rokometaša Montpelliera, letos člana PSG-ja.

"Če so res goljufali, naj bodo kaznovani"

Robert Milones, bivši predsednik Montpelliera, žalosten zaradi vsega, kar se dogaja v francoskem rokometu, je medijem povedal, da mu ni vseeno. "Čeprav nisem več na čelu kluba, moram reči, da sem precej žalosten. Kar je za klub važno, je njegova prihodnost. Počakati je treba rezultate preiskave. Če so ti ljudje res goljufali, naj bodo kaznovani. Najhuje pa je, da zaradi tega trpi ugled celotnega kluba. Vsem, ki imajo radi šport, rokomet in Montpellier je ta grd dogodek pustil velik madež."

Ko so iz nedavnih olimpijskih iger v Londonu prinesli zlato medaljo, ne bi mogel bolj ponosen, sedaj, le dober mesec kasneje, ga je sram. Oglasil se je Joel Delplanque, predsednik Francoske rokometne zveze: "Upam, da zadevi čim prej pridemo do dna. Pravkar sem prisostvoval vrhunski tekmi in niti v najhujši nočni mori si ne bi mogel zamisliti da se bo po obračunu dogajalo tole. Mnogi so mnenja, da je rokomet daleč od umazanih iger in ne razumejo, zakaj bi bil vpleten nacionalni rokometni simbol Nikola Karabatić. Vedel sem, da je preiskava v teku, a nisem si mislil, da bo šlo tako hitro."

Upajo, da bodo v torek izpuščeni

Odzval se je tudi Daouda Karaboue, nekdanji vratar Montpelliera: "Potrt sem. Dovolimo preiskovalcem, da naredijo svoje. Gre za moje prijatelje in z njimi sem, četudi so naredili napako. To je človeško, a vseeno velik udarec za šport, posebej za rokomet. Seveda si takšnih stvari v športu ne želimo. A za zdaj ni še nič dokazano."

Res je, preiskava je še v teku, Karabatić in soigralci pa upajo, da bodo v torek izpuščeni. Že v sredo jih namreč čaka obračun s Toulousejem. "Pred nami je težek teden, najtežji v moji karieri," je povedal vidno zaskrbljeni trener Montpelliera Patrice Canayer.

Ne spreglejte