Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
19.40

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Slavko Ivezič rokomet

Nedelja, 10. 4. 2016, 19.40

7 let, 11 mesecev

Tri tekme, tri zmage: mladi rokometaši na evropskem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Po zmagah nad domačo Portugalsko, Estonijo in Romunijosi je mladinska rokometna reprezentanca zagotovila nastop na evropskem prvenstvu.

Kvalifikacije so potekale v portugalskem mestu Fafe. Uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo poleti na Danskem, še zdaleč ni bila samoumevna, saj je napredovala le najboljša ekipa. Slovenija je z generacijo letnika 1996 in mlajših, ki je lani osvojila naslov svetovnega podprvaka, slavila trikrat. Po visokih zmagah nad Romunijo in Estonijo so fantje, ki jih vodi Slavko Ivezič, premagali še Portugalce s 23:21.

Poleg naše izbrane vrste, ki je s to generacijo na lanskem svetovnem kadetskem prvenstvu osvojila naslov podprvaka, bodo na severu Evrope igrali še Hrvaška, Danska, Francija, Islandija, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Španija, Švica in Švedska. Za Slovenijo bo to že deveti nastop na prvenstvu najboljših rokometašev Evrope.

"Uvrstitev na prvenstvo je zelo pomembna za to generacijo, potrdil smo dobre rezultate iz kadetske kategorije. Tekma je bila težka, vendar smo v ključnih trenutkih odigrali odlično v obrambi, kar potrjuje nizko število prejetih golov. Zelo dobro smo bili pripravljeni na Portugalce, zato nismo reagirali panično in varno tekmo pripeljali do konca. Ko smo zaigrali sproščeno, je bilo veliko lažje in smo zasluženo slavili. Veseli smo, da smo dopolnili uspeh članske reprezentance," je povedal kapetan Jaka Malus.

Kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo:

Petek, 8. april:
Romunija : Slovenija 17:31 (11:14)
Marguč 9, Janc 7, Malus 5 za Slovenijo

Sobota, 9. april:
Slovenija : Estonija 37:18 (16:8)
Janc 7, Marguč 4, Kotar, Moljk, Planinc, Velkavrh in Vlah po 3 za Slovenijo

Nedelja, 10. april:
Slovenija : Portugalska 23:21 (9:9)
Janc 8, Marguč 5, Malus 4  za Slovenijo

Lestvica:

1. Slovenija 3 tekme - 6 točk
2. Portugalska 3 - 4
3. Romunija 3 - 2
4. Estonija 3 - 0

 

Seznam reprezentance:

Rok Cvetko (Drava Ptuj), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Maribor Branik), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Dani Zugan (Koper 2013), Tilen Leben (Sevnica), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Jaka Malus (Slovenj Gradec 2011), Jaka Moljk (Koper 2013), Nejc Planinc (Slovan), Leon Rašo (Krka), Tilen Sokolič (Koper 2013), Darko Stojnič (Slovan), Žiga Stopar (Moškanjci-Gorišnica), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Andraž Velkavrh (Istrabenz plini Izola), Aleks Vlah (Koper 2013)

Strokovna ekipa: Slavko Ivezič (trener), Klemen Luzar (pomočnik trenerja), Luka Kisovec (trener vratarjev), Tomaž Skledar (maser), Dušan Polimac (zdravnik), Nejc Ajdnik (tehnični vodja)

Ne spreglejte