Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2007,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2007, 14.54

8 let

Med vikinge brez "Pajota"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
RZS je javnosti predstavila selektorja moške rokometne reprezentance Mira Požuna, slednji je zbrani sedmi sili predstavil načrt Euro 2008. Dejal je, da si želi nadaljevati delo svojega predhodnika.

"Želel bi, da bi bilo naše sodelovanje plodno in korektno," je zbrano sedmo silo na sedežu RZS nagovoril novi selektor Miro Požun in dodal: "Želja nas vseh je, da bi naša reprezentanca v prihodnosti dosegala čim boljše uvrstitve."

V začetku tedna je moral selektor na Evropsko rokometno zvezo poslati seznam 28 igralcev, ki bodo lahko branili barve Slovenije na januarskem EP na Norveškem. "Na seznamu so vsi tisti, ki jih je Kasim že preizkusil v zadnjem obdobju, novost je le Roman Pungartnik, na katerega resno računam za prvenstvo. Izpustil sem Zorana Jovičiča in dal priložnost mlajšemu Davidu Koražiji, Marka Oštirja je zamenjal Goran Kozomara, namesto Nenada Bilbije, ki malo igra v Španiji, sem na seznam morebitnih kandidatov za EP dodal Davida Miklavčiča, namesto še ne popolnoma zdravega Matjaža Brumna pa sem se odločil za Miho Žvižeja, ki se je že izkazal na tekmah s Hrvaško."

Zgodba z Brumnom sicer buri duhove, saj se je Ljubljančan po poškodbi vrnil z izjemnima predstavama v državnem prvenstvu. Požun se je z njim sicer pogovarjal o prvenstvu. "Tudi če bi Brumna dodal na seznam, mu Koper ne bi dovolil igrati, saj še ni popolnoma saniral poškodbe. Gledal sem ga an tekmi v Hrpeljah in videl, da v 'šutu' ni stoodstoten. Poleg tega se mi ne zdi smiselno postaviti na kocko njegove rame in zdravja. Hkrati na tem položaju nismo tako deficitarni."

Največja luknja na levem zunanjem

Zato pa 64-letni strateg vidi težave na levem zunanjem položaju. "Tu smo zelo šibki, zato sem poklical tudi Aleša Pajoviča. A ni se odločil, da pride v reprezentanco." Tako se bo na prvem zboru v Brežicah 25. decembra zbralo bržkone 17 igralcev, vprašljiv je prihod Bena Lapajneta (poškodba mišice v levem komolcu) in Zorana Lubeja (ukleščena medvretenčna ploščica). Uroš Zorman se bo reprezentanci pridružil po prvi pripravljalni tekmi v Beogradu 28. decembra, medtem ko bo potrebno za popolno zasedbo počakati do 1. januarja, ko bosta prišla iz Nemčije še Roman Punagrtnik in Vid Kavtičnik. Tako naj bi zadnji del priprav, če se bodo vse poškodbe sanirale in ne bo novih, opravilo 22 igralcev. Na prvenstvo jih bo potovalo 16 ali 17.

Velenjski strateg je navkljub temu, da 'je reprezentanci že lani dejal jasen "ne" klical tudi Renata Vugrinca. "Šele včeraj sem ga dobil. Iz razgovora sem razbral, da bi v prihodnje če bi manjkal kakšen igralec bil pripravljen pomagati reprezentanci," je svoj občutek še pojasnil Požun. Pa vendarle je smiselno klicati igralce, ki niso pripravljeni z vsem srcem braniti barve svoje države za tako pomembne akcije?

Preveč 'popljuvani'

"Iz pogovora sem zaznal, kje tiči vzrok, da nekateri ne želijo igrati za reprezentanco. Ob porazih so bili preveč 'popljuvani'," je očitno krivca našel nekdo … Ob teh mislih je Požun še dodal: "Reprezentante bi morali imeti radi ne samo ko zmagujejo, pač pa tudi ko so poraženi." Zanimivo, ni kaj.

Slovenska izbrana vrsta bo skupaj odigrala pet pripravljalnih tekem, dve tudi na domačem terenu, in sicer 5. in 6. januarja v Kopru. Petnajsti januar pa je dan, ko bodo odpotovali v deželo vikingov, kjer jih bodo pričakali Čehi, Hrvati in Poljaki.

Ne spreglejte