Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
16. 3. 2013,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladan Matić Hamburg

Sobota, 16. 3. 2013, 13.47

8 let

Matićev plan X: Žvižej na srednjem, Žabič na levem ''beku''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob 16.15 rokometaše Celja Pivovarne Laško v Zlatorogu čaka prva tekma osmine finala lige prvakov s Hamburgom. Slovenski podprvak je brez pritiska, gotovo pa ne brez želje po presenečenju.

Osmina finala lige prvakov. V Zlatorog se je vrnila prvič po letu 2007, a brez pritiskov, kot so se morda nekoč dogajali. Za mlado zasedbo, ki po novi poti stopa drugo sezono, je to prilika za nabiranje še več izkušenj najvišje ravni. A celjska zasedba vsekakor ni brez ambicij. Te bi bile verjetno še višje, tudi stvarnejše, če bi imel Vladan Matić v rotaciji na voljo še univerzalnega Mateja Lekaija, a njegov prst seveda ni čudežno ozdravil. Tako ima celjski trener na levem in srednjem zunanjem na voljo praktično le tri igralce – Sebastiana Skubeta, Boruta Mačkovška in Davida Razgorja. Zato razmišlja tudi o rezervem načrtu. Težko bi mu rekli plan B, ker je bil ta gotovo uporabljen že prej, saj Celju že vso sezono manjkata leva zunanja Rok Žuran in Grega Potočnik. Poimenujmo ga kar plan X: krožni napadalec Igor Žabič na levem zunanjem – ta eksperiment je Matić preizkusil že na Švedskem proti Sävehofu – in levo krilo Luka Žvižej na srednjem.

''Žabič je ena od rešitev, na treningu uigravamo z njim akcije na zunanjem položaju. Vseeno je drugače, ko se s črte pomakneš ven. Ni slabo, nima ravno veliko odriva, roko pa ima solidno. Gotovo lahko po potrebi pomaga pet, deset minut. Proti Mariboru sem bil zadovoljen z njegovo igro. Ima pa težavo z malo počasnejšimi nogami. V dvobojih mora biti bolj čvrst. Vseeno mislim, da mu bo Hamburg ustrezal. Ne gre ravno za hitre igralce, ampak dvometraše kot on. Naj se 'stepe', dela prave, moške prekrške. Morda lahko tudi Luko Žvižeja prestavimo na srednjega zunanjega, ki ga je igral nekoč v Santanderju. Vseeno upam, da bo vse v redu, da bodo Mačkovšek, Skube in David Razgor zdržali v rotaciji na srednjem in levem zunanjem, na desnem pa Nemanja Zelenović in Žiga Mlakar,'' pravi pred srečanjem Matić, upajoč, da nosilci igre ne bodo zatajili. Zaveda se, da Hamburg verjetno ne bo lahkomiseln in Celju ponudil globoke obrambe. Zato bodo silno potrebni streli Mačkovška, Zelenovića, Mlakarja in Skubeta, da se bo nekaj več prostora odprlo tudi na črti.

O morebitni razliki celjski trener, ki podrobnih taktičnih zank ni želel razkriti, ne razmišlja. ''Obnašali se bomo, kot da igramo eno tekmo. Ne smemo pozabiti, da je Hamburg Partizana, ki je po izkušnjah na podobni ravni kot mi, sredi Srbije povozil z 20 goli razlike. Čeprav smo mi vseeno kvalitetnejši od Partizana. Ampak če bomo padli v nemški ritem, utegnejo biti zelo nevarni, Löwen so premagali z osmimi goli razlike. Svojo priložnost bomo iskali v obrambi, polprotinapadih in dolgih napadih, v katerih bomo iskali priložnosti,'' je pred tekmo z Domagojem Duvnjakom, Igorjem Vorijem, Blaženkom Lackovićem, Pascalom Hensom, Hansom Lindbergom in druščino še dejal Matić.

Ne spreglejte