Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
15. 4. 2017,
22.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Riko Ribnica Maribor Branik

Sobota, 15. 4. 2017, 22.44

6 let, 7 mesecev

Po tekmi med Mariborom in Ribnico

Maribor pokazal, kako se igra tekma sezone #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
maribor gregor čudič | Foto Boštjan Selinšek/RK Maribor Branik

Foto: Boštjan Selinšek/RK Maribor Branik

Po izvrstni tekmi, ki so jo uprizorili proti favorizirani in evropski Ribnici, so drugi finalisti pokala Slovenije drugič v zgodovini postali rokometaši Maribora. Dolenjce so ugnali z visoko razliko, kar z 32:23.

Drugi polfinale je prinesel presenečenje. Maribor, za katerim je slaba sezona, v njej je namreč pristal v ligi za obstanek, kjer pa je vodilni, je izkoristil prednost domačega igrišča in premagali Ribnico. Ta je letos nastopala v pokalu EHF, v prvenstvu pa zaseda četrto mesto. Za Maribor je bila to nedvomno tekma sezone. V nedeljskem finalu se bo pomeril s Celjani.

Ribničani so imeli slab večer, Mariborčani pa odličnega. Začnimo z izkušenim 37-letnim vratarjem Gregorjem Čudičem, ki je ustavil kar 16 strelov. To je deset več kot oba ribniška vratarja skupaj.

Gregor Čudič o polfinalu:

 

Maribor kot v transu

V napadu sta blestela Matic Verdinek (sedem golov) in Gašper Hrastnik (šest golov). Mariborska obramba je bila kompaktna, ekipa Sebastjana Soviča je izrabila svoje boljše tekaške sposobnosti ter nevtralizirala ribniško prednost na zunanjih položajih, ki jih zasedata tudi reprezentanta Jan Grebenc in Nik Henigman. Njun kolega Patrik Leban, ki je svojo ekipo pogosto reševal, po poškodbi še ni v želeni formi, kar se Ribničanom seveda pozna. A odpovedala je z redkimi izjemami praktično vsa ekipa, ki je zapravila kar štiri sedemmetrovke. Prvi strelec Ribnice je bil Henigman s šestimi goli.

Maribor je bil naostren na vso moč, vodil je tudi že za devet golov. Ribnica se je v zadnji četrtini tekme približala na štiri zadetke minusa, a štajerski trans je bil tokrat preprosto prevelik. Praktično nič padcev in "morilski" nagon, nepopustljivost do konca za veliki finale (nedelja, 18.00) s Celjem. Drugi v zgodovini po tistem leta 2010. Ribničani se bodo tako kot lani pomerili za bron.

Trenerski pogled:

Sebastjan Sovič, trener Maribora:
"Vem, da so fantje sposobni ogromno, in to so dokazali. V zadnjih mesecih smo zelo napredovali, saj garamo od jutra do večera. Kljub sijajnemu koncu prvega dela Lige NLB smo padli v skupino za obstanek, kar ni bilo lahko, a verjel sem, da rastemo kot ekipa. To so verjeli tudi fantje, ki so si izborili finale. Proti Celju Pivovarni Laško morajo, če želijo parirati absolutnim favoritom, igrati fantastično, morda še bolje kot v polfinalu. V športu je vse mogoče."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice:

 

Maribor Branik : Riko Ribnica 32:23 (16:7)

Dvorana Tabor, gledalcev: 700, sodnika: Kavalar (Celje) in Majer (Trebnje).

Maribor Branik: Čudič (16 obramb - 2 x 7-m), Leben (2 obrambi - 1 x 7-m); Kapular 1, Rožman, Bogadi, Sok 2 (1), Tomič, Hrastnik 6, Leben, Velkavrh 3, Fižuleto 1, Špende 5, Verdinek 7, Stopar, Čagalj 1, Štumpfl 1, Kete 3.

Riko Ribnica: Klarič (3 obrambe), Perovšek (3 obrambe); Leban 1, Fink 2, Grebenc, Knavs, Henigman 6, Skušek 5 (2), Pucelj 2, Pahulje, Nosan 2, Kovačič 3, Erak, Kljun, Kulenović 2, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Riko Ribnica 6 (2).
Izključitve: Maribor Branik 8, Riko Ribnica 4 minute.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte