Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
27. 8. 2013,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašper Marguč rokomet liga prvakov

Torek, 27. 8. 2013, 7.09

8 let

Marguč resnih pogovorov z Nemci ni imel

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav bi si ga v ekipi gotovo želel marsikateri trener uspešnejše in bogatejše rokometne ekipe, kot je Celje, tudi Gašper Marguč ostaja prebivalec dvorane Zlatorog. Za zdaj ...

Celjski sin, mlad, simpatičen, hiter, zvit, prefinjen, vražje dober. Gašper Marguč je v slovenskih okvirih eden rokometnih zvezdnikov. Ob podobnem vzpenjanju svoje kariere, kakršnega je zastavil v zadnjih sezonah, bo kmalu razkošni talent, nadgrajen s kopico dela, razkazoval tudi na tujem. A s Celjem ima še dveletno pogodbo in tudi ob nedavnem plačnem zasuku, seveda ne navzgor, ni razmišljal o slovesu od dvorane Zlatorog. Ostaja torej eden najpomembnejših elementov v ekipi Vladana Matića.

"Gotovo se še malce lovimo, novinec Ivan Slišković se je v našo ekipo vključil super. Gre za zelo 'igralnega' levega zunanjega igralca, ki mu nove akcije ne delajo nikakršnih težav. V napadu nimamo veliko preglavic, drugače pa je z obrambo, ki je še nismo veliko trenirali. Mislim, da bomo ta element do prvega prvenstvenega kroga popravili," je prepričan 23-letnik: "Da smo doživeli najmanj sprememb izmed vseh favoritov, je gotovo samo pozitivno. Med sabo se dobro poznamo, vemo, kaj lahko kdo v določenem trenutku prinese na igrišče. V tej ekipi se vsak zaveda svoje vloge. Vsi so mislili, da bo imelo Velenje v tej sezoni veliko slabšo ekipo kot v prejšnji sezoni, ampak s tem se ne bi strinjal. Pripeljali so zelo obetavne mlade igralce, v pripravljalnem obdobju igrajo dobro, gotovo bo naslov za prvaka zelo odprt."

Morda pa "odtrgani" znesek dobijo nazaj

V lanski sezoni je vulkan Marguč izbruhnil precejkrat. Še kako dobro njegovo bruhanje ognja pomnijo Nemci. Kielu in Hamburgu, ki sta osvojila zaporedna naslova evropskega klubskega prvaka, je na štirih tekmah zabil 25 golov. Kielu pred polno Sparkassen-Areno kar 11. Da rokometni NBA ne bi padel v oči, je praktično nemogoče. "Pogodbo imam še za dve leti, zato kakšnih resnih pogovorov ni bilo. Videli bomo, kako bo po tej sezoni. Če ne bo nobene resne ponudbe … V Celju se počutim dobro in pogodbo bom, če bo treba, izpolnil do konca," je Gaši ostal uglajeno uraden, a se še nismo dali. Kaj pa neresni pogovori? "Neresni pa naj ostanejo neresni," se je zahahljal slovenski reprezentant.

Prav veliko smeha in neresnosti pa ni bilo pred tedni, ko je klubsko vodstvo oznanilo spremenjeno plačilno politiko, ki je zadela vse zaposlene. Gotovo je bila to neprijetna novica za vse po lanski rezultatsko zelo uspešni sezoni. V tem obdobju si težko kdo najde novi klub, ker ima večina ekip že zapolnjen igralski kader. Za klub je dobro, da bomo vsi ostali, gotovo pa bomo igralci še bolj motivirani pred drugimi, da dokažemo, da morda 30-odstotno znižanje dohodka ni bilo upravičeno. Ampak stanje je takšno, tako se je zgodilo. Vse je povezano z rezultati. Če bomo izpolnili vse cilje in bo dvorana lepo napolnjena, lahko 'odtrgani znesek' ne bo znašal 30 odstotkov, ampak manj, morda pa bomo dobili celo vse nazaj. Vse je povezano z obiskanostjo dvorane in rezultatsko uspešnostjo," je razložilo svojo in usodo soigralcev levoroko krilo s toplim povabilom navijačem: "Prava ekipa smo in borili se bomo. Še posebej bo navijaška pomoč potrebna na težkih tekmah lige prvakov." Ta se začne že 19. septembra z gostovanjem pri večnem tekmecu Zagrebu.

Ne spreglejte