Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 11.17

8 let

M. Bon: Pokazati, da niso poraženci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nastope slovenskih rokometnih reprezentanc na koncu vselej ocenjuje strokovni svet RZS, zatorej je pristojen tudi za napovedi in pričakovanja. Bonova se nadeja predvsem konkurenčnega boja.

Burno dogajanje okoli selektorskega stolčka tik pred iztekom lanskega leta na igralcih (vsaj navzven) zaenkrat ni pustilo posledic. Predsednica strokovnega sveta pri Rokometni zvezi Slovenije meni celo, da je igralce to gnalo k še večji odločnosti. "Nisem bila v stiku z našimi fanti, tudi tekem si nisem mogla ogledati v živo, pa sem vseeno dobila občutek, da so turbulentni časi mimo in da so vse sile skoncentrirane le na igro," se je uvodoma spomnila pozne menjave selektorja in dodala: "Mislim, da so fantje trdno odločeni, da na evropskem prvenstvu nekaj pokažejo in naredijo."

Požunova modrost

V zadnjih letih se je rokometna odprava vračala z velikih tekmovanj kot poraženka, sklonjenih glav in razočarana. A Bonova meni, da prihaja novo obdobje: "Všeč mi je, da se čuti odločnost igralcev k angažiranju ter da pokažejo, da niso večni poraženci, temveč ponosni možje na svojo igro in izkupiček moštva." Bonova, ki ji Rokometna zveza zaenkrat ni omogočila, da bi potovala na Norveško ter od bližje opazoval slovensko reprezentanco kot rokometna strokovnjakinja, še meni da je moštvo izjemno dobro sestavljeno: "Prepričana sem, da ima Miro Požun modrost, da udejanji projekt, ne le na taktično-tehničnem področju, pač pa tudi na osebnem. Mislim, da je on pravi mož, ki zna športnike, ki so večinoma individualisti, pripeljati do tega, da delujejo usklajeno."

Kje vidi prednosti slovenske reprezentance? "Že dolgo časa slabih nasprotnikov ni, mislim da je v prvem delu izenačenost med moštvi velika. Gre za nasprotnike na podobni ravni, morda so le Poljaki tisti, ki v zadnjem letu izstopajo. Bistveno za naš uspeh bo razporejanje moči. Niti malo pa ne dvomim, da bo to Požun mojstrsko izpeljal," je še poudarila nekdanja selektorka ženske članske reprezentance.

Na koncu bo prav ona s strokovnim svetom ocenjevala igro, nastop in končen vtis. Kaj pa pričakuje? "Glede na rejting slovenske reprezentance mislim, da mora biti realen cilj uvrstitev v drugi krog. To je pravzaprav nujnost. Glede na vse skupaj pa mislim, da če bodo igralci zadovoljni, ponosni in homogeni, lahko pridejo še do kakšne stopničke više. Bistvo pa je, da bodo s svojimi igrami konkurenčni ter da bodo pokazali, na kakšnem nivoju je slovenski rokomet," je zaključila pogovor za Sportal Marta Bon.

Ne spreglejte