Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
24. 9. 2014,
14.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Janez Gams

Sreda, 24. 9. 2014, 14.19

6 let, 6 mesecev

"Kriterij za udeležbo v ligi prvakov naj bodo prodane klobase"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koroški rokometaš velenjskega Gorenja Janez Gams se je na socialnem omrežju pošalil glede kriterijev za ligo prvakov.

Na pragu nove sezone lige rokometne prvakov je rokometaš Gorenja Janez Gams na svojem profilu na Facebooku voščil srečo tokrat edinim slovenskim predstavnikom iz Celja, saj prošnja slovenskih podprvakov po igranju v eliti ni bila uslišana.

Pripisal pa je tudi duhovito in obenem pikro pripombo: "Predlog za vodilne pri EHF za naslednjo sezono: kriterij za udeležbo v najelitnejšem klubskem rokometnem tekmovanju naj bo izključno količina prodanih klobas in piva na tekmah! Ima kdo boljši predlog?"

Za kaj gre? Evropska rokometna zveza je neposredno udeležbo dveh ekip v ligi prvakov zagotovila le klubom iz Španije in Nemčije. Velenjčani so zaprosili za vstopnico – teh je bilo na voljo osem –, a niso bili uslišani, ker so zbrali premalo točk na osnovi posebnih kriterijev, ki so …

Petica za vizijo, ampak …

Na tej osnovi je Gorenju zmanjkalo nekaj točk, prehitela pa sta jih na primer Pariz in Vardar. "Gorenje je slabe ocene dobilo pri obisku, dvorani, televizijskih kriterijih in oglaševanju. Osebno sem bil prej prepričan, da bo Gorenje gotovo dobilo mesto, ampak Velenjčanom je zmanjkalo šest točk. Zbrali so jih 26. Za strategijo pa so na primer dobili petico," je Sportalu pred meseci to tematiko pojasnil član tekmovalne komisije pri EHF Leopold Kalin.

Pojavila se je možnost, da bi Velenjčani potencialno vskočili v kvalifikacije namesto Zaporožja, ki domuje v vroči Ukrajini, a se tudi to ni uresničilo in Šaleški graščaki bodo tako spremljali tekme pokala EHF.

Zaradi junijskega dogajanja, ki je velenjski klub močno prizadelo, saj so ekipo sestavljali z mislijo na ligo prvakov in ligo Seha, nato pa se v kratkem obrisali pod nosom za obe tekmovanji, je torej Gams predlagal posel s klobasami. Kdo ve, morda pa bi bila to infuzija financ v žilo slovenskega športa. V Avstriji so že krenili po tej poti.

Ne spreglejte