Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 12. 10. 2013, 10.05

8 let

Kiel še po skoraj letu dni svari tekmece Celja pred Zlatorogom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjske rokometaše v 3. krogu rokometne lige prvakov čaka domača tekma z ekipo Rhein-Neckar (16.30). Levi iz Mannheima imajo manj točk, kot so pričakovali.

Na prvi tekmi so namreč remizirali z Zaporožjem, na drugu pa je bil za gol boljši Veszprem. Drugouvrščeni klub bundeslige bo zato danes popoldan še kako motiviran, da prvič zmaga v ligi prvakov. "Prihaja ekipa, ki je po mojem v bundesligi v najboljši formi. Kolikor sem uspel zaslediti v nekaterih izjavah, se zaradi naše lanske zmage s Kielom zavedajo, da morajo priti v Celje polno motivirani. Prepričani so, da bodo tukaj osvojili prvi par točk, saj so razočarani nad izgubo točke v prvem krogu. Svojo moč so pokazali že v Veszpremu, kjer so po svojih napakah izpustili kaj več kot le poraz za zadetek. Pričakujem, da bodo na tej tekmi vložili ves napor, da osvojijo dve točki, to pa pomeni, da na morebitno podcenjevanje ne moremo računati. Za končni uspeh bomo potrebovali vse, kar lahko pokažemo, najprej fantastično borbenost, odlično obrambo in pameten napad. Če bomo vse to uspeli združiti, potem imamo možnosti. Če pa kateri izmed teh elementov ne bo stoodstoten, nam bo zelo težko. Želim, da odigramo lep rokomet in jih poskušamo presenetiti," je pred srečanjem dejal trener Celja Vladan Matić, ki še ne bo imel na voljo Roka Praznika.

Desnokrilni rokometaš Gašper Marguč, ki je na zadnjih dveh srečanjih skupaj zabil šestnajst zadetkov, je tudi pred gostovanjem nemške zvezdniške zasedbe optimističen, se pa zaveda, da bo treba v napadu izkoriščati priložnosti: "Obramba bo vsekakor ključna, z zadnjimi tekmami pa nam raste tudi samozavest v napadu. Obramba je bila konstantna že od začetka, od tekme proti Trebanjcem pa veliko bolj tekoče in hitreje igramo v napadu ter dosegamo lahke zadetke, to pa je gotovo dobra spodbuda pred obračunom z Nemci."

Ne spreglejte