Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
11.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 11.42

7 let, 12 mesecev

Kavtičnik in Rutenka "rešetala" mreže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski rokometni legionarji so imeli v tekmah državnega prvenstva različne uspehe. Najbolj sta lahko zadovoljna Sergej Rutenka in Vid Kavtičnik, ki sta bila najboljša strelca svojih ekip.

Teucro Ognjena Backoviča in Jureta Jeraja je še naprej zasidran na zadnjem mestu z zgolj eno točk. Tokrat je bil s 35:26 premočan Aragon Bena Lapajneta. Slednji je v prvih 30 minutah zbral osem obramb. "Backo" je proti nasprotnim vratom vrgel šest žog, štiri pa so končale za hrtom nasprotnikovega vratarja. Jeraj v vratih ni dobil priložnosti. Ciudad Real je "razbil" Teka Cantabrio s kar 46:24. Sergej Rutenka je bil z devetimi goli - zgrešil je le en met - najboljši strelec srečanja, Uroš Zorman je dosegel štiri zadetke, ob 100-odstotnem metu iz igre.

Presenečenje kroga je bil vsekakor poraz Portland San Antonia pred domačimi navijači proti Antequeri (28:29). Podobno kot soigralci, svojega dne ni imel niti Renato Vugrinec, ki je imel zgolj 29-odstoten met, saj je iz sedmih poizkusov nasprotnikovega vratarja premagal le dvakrat. Na drugi strani je imel pomemben delež pri zmagi Zoran Lubej s šestimi goli. V krizi je tudi Valladolid Gregorja Lorgerja in Nenada Bilbije, ki je izgubil pri Arrateju.

Zdesetkani Kiel je imel svojo tekmo 10. kroga nemške Bundeslige na sporedu že v sredo. S 33:27 je bil boljši od Tusem Essna, najboljši strelec tekme pa je bil Vid Kavtičnik z devetimi goli, Aleš Pajovič je zadel dvakrat. Kavtičnik je blestel tudi na EHF Pokalu zmagovalcev v Celju pretekli konec tedna, ko je bil z 21 zadetki na dveh tekmah proglašen za najboljšega strelca turnirja.

Boštjan Hribar je pri zmagi Grosswallstadta dosegel štiri gole, medtem ko je Roman Pungartnik zadel dvakrat, a je njegov Gummersbach izgubil.

V francoskem Championatu je St. Raphael Tadeja Sveta v sedmem krogu gostil Villefranche ter zmagal s 34:31, slovenski rokometaš je bil sto odstoten s štirimi zadetki. Chambery Jureta Natka je doživel poraz na derbiju z Montpellierjem, slovenski reprezentant se je v statistiko vpisal s tremi zadetki v petih poskusih. Uspešen v preteklem krogu madžarskega prvenstva pa je bil Luka Žvižej, ki je k zmagi Picka Szegeda nad Szazhalombattijem prispeval šest golov.

Ne spreglejte