Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 19.22

8 let

Kamenici šteti dnevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bo Kasim Kamenica po odhodu z mesta trenerja v Celju, moral zapustiti še selektorski stolček slovenske moške reprezentance, ki jo januarja čaka nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem?

Že nekaj časa se o tem v rokometnih krogih šepeta … Tovrstne akcije, ki se ponavadi pripravljajo na skrivaj, večinoma ne ostanejo prikrite, kot si bi odgovorni želeli. Podobno je s primerom Kamenica. Že mnogo preden je odšel iz Celja PL je bilo jasno, da njegovo trenersko mesto v najbolj trofejnem klubu v Sloveniji ni po godu mnogim, kot kaže sedaj bo moral zapustiti tudi mesto prvega strokovnega moža moške reprezentance. Že dolgo časa se je govorilo, a le malo jih je verjelo, da bodo potegnili takšen ukrep, saj 53-letnega moža in Slovenijo čaka prvenstvo Stare celine. Očitno pa so se na Rokometni zvezi Slovenije že odločili, saj kot piše časnik Ekipa naj bi bila njegova menjava že dogovorjena. Po predvidevanjih pa naj bi trenerski stolček zasedel Miro Požun. Načelo strokovnega sveta in mnogih ljudi na zvezi, ki držijo vse vajeti v svojih rokah je, da mora biti selektor Slovenec.

Prav na ta račun je Kamenica moral dosti pretrpeti. Menjave seveda niso sporne, če gre za strokovnost. Vprašanje pa je, koliko naj bi pravzaprav ta element vplival na tokratno domnevno menjavo. Res je, da ima Kasim Kamenica svoj način dela. Tipičen balkanski, ki se še vedno drži tudi mnogih drugih na Slovenskem - nadiranje, grde besede in stroga disciplina. A nekateri so ga sprejeli, drugi ne.

Bi z njegovo menjavo slovenska reprezentanca veliko pridobila? Če bi, je njegova menjava potrebna in nesporna, če ne bi (sploh pred EP), se morajo odgovorni zamisliti. Vprašanje je tudi, kako se bodo odzvali nekateri reprezentantje, ki so navajeni na njegovo delo in ali to pomeni znova prestrukturiranje igralskega kadra, ki se je končno nekoliko ustalil …

Bo odločitev potrjena in razkrita javnosti šele na naslednji seji predsedstva RZS, v prvih dneh decembra?

Ne spreglejte