Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
11.35

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca Slavko Ivezič

Četrtek, 27. 6. 2013, 11.35

7 let, 11 mesecev

Ivezič kljub trem zmagam ni zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je pripravljalni turnir v Katarju končala, kot se spodobi. Po zmagah nad Bosno in Tunizijo so padli še domači tekmovalci (28:26).

Izbranci Slavka Iveziča, ki mu je delo z mladimi pisano na kožo in na katerega se kolajne kar lepijo, so pripravljalni turnir pred svetovnim prvenstvom opravili z odliko. V statistiko so vpisali tri zmage in Dohi v slovo pomahali kot absolutni zmagovalci turnirja. Kot tretji so padli še Katarci. Slovenci so tekmo začeli izvrstno in povedli s 6 : 3, nato pa domačim igralcem dovolili delni izid 7 : 0, ki je zamajal temelje in tekmo postavil na glavo. Slovenski selektor je ukrepal z minuto odmora, zamenjal polovico ekipe in kaj kmalu je bilo opaziti, da je ravnal prav. Slovenci so Katarcem vrnili z delnim izidom 4 : 0, ekipi sta nato do odmora igrali zelo izenačeno, minimalno prednost pa je Katarcem do polčasa zagotovil vratar, ki je v zadnjih minutah prvega polčasa zaustavil kar pet strelov.

Slovenci so drugi del začeli kot prerojeni in si z imenitno obrambo ter učinkovitim napadom priigrali prednost petih zadetkov, kar je bilo dovolj, da Katarci niso prišli več blizu. Nekajkrat so se sicer približali na minus ena, a to je bilo vse. Svetovno prvenstvo se bo v Bosni in Hercegovini začelo čez dobra dva tedna, Slovenija pa bo tja potovala kot ena izmed glavnih favoritinj za osvojitev kakšne izmed kolajn. "Preizkušnja v Katarju nam je v tej fazi priprav zelo koristila. Na vseh treh tekmah smo preizkusili vse inačice obrambe 5-1. Smo daleč od idealne forme, zato bo treba v prihodnjih dveh tednih še trdo delati. Pomembno je, da so to uvideli tudi igralci sami," je dejal Ivezič, ki je svoje varovance na turnirju v Katarju, kot že rečeno, popeljal do prvega mesta. Končni vrstni red: 1. Slovenija (6 točk), 2. Tunizija (4), 3. Bosna in Hercegovina (2), 4. Katar (0).

Ne spreglejte