Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
11.35

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
mladinska rokometna reprezentanca Slavko Ivezič

Natisni članek

Četrtek, 27. 6. 2013, 11.35

8 let, 3 mesece

Ivezič kljub trem zmagam ni zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je pripravljalni turnir v Katarju končala, kot se spodobi. Po zmagah nad Bosno in Tunizijo so padli še domači tekmovalci (28:26).

Izbranci Slavka Iveziča, ki mu je delo z mladimi pisano na kožo in na katerega se kolajne kar lepijo, so pripravljalni turnir pred svetovnim prvenstvom opravili z odliko. V statistiko so vpisali tri zmage in Dohi v slovo pomahali kot absolutni zmagovalci turnirja. Kot tretji so padli še Katarci. Slovenci so tekmo začeli izvrstno in povedli s 6 : 3, nato pa domačim igralcem dovolili delni izid 7 : 0, ki je zamajal temelje in tekmo postavil na glavo. Slovenski selektor je ukrepal z minuto odmora, zamenjal polovico ekipe in kaj kmalu je bilo opaziti, da je ravnal prav. Slovenci so Katarcem vrnili z delnim izidom 4 : 0, ekipi sta nato do odmora igrali zelo izenačeno, minimalno prednost pa je Katarcem do polčasa zagotovil vratar, ki je v zadnjih minutah prvega polčasa zaustavil kar pet strelov.

Slovenci so drugi del začeli kot prerojeni in si z imenitno obrambo ter učinkovitim napadom priigrali prednost petih zadetkov, kar je bilo dovolj, da Katarci niso prišli več blizu. Nekajkrat so se sicer približali na minus ena, a to je bilo vse. Svetovno prvenstvo se bo v Bosni in Hercegovini začelo čez dobra dva tedna, Slovenija pa bo tja potovala kot ena izmed glavnih favoritinj za osvojitev kakšne izmed kolajn. "Preizkušnja v Katarju nam je v tej fazi priprav zelo koristila. Na vseh treh tekmah smo preizkusili vse inačice obrambe 5-1. Smo daleč od idealne forme, zato bo treba v prihodnjih dveh tednih še trdo delati. Pomembno je, da so to uvideli tudi igralci sami," je dejal Ivezič, ki je svoje varovance na turnirju v Katarju, kot že rečeno, popeljal do prvega mesta. Končni vrstni red: 1. Slovenija (6 točk), 2. Tunizija (4), 3. Bosna in Hercegovina (2), 4. Katar (0).

Ne spreglejte