Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
26. 4. 2017,
20.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Luka Žvižej Borut Plaskan Branko Tamše Velenje Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Sreda, 26. 4. 2017, 20.44

6 let, 7 mesecev

Po tekmi med Gorenjem in Celjem PL

Gorenje slavi točko skoraj ob zvoku sirene #video #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
gorenje celje | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško so na derbiju remizirali (25:25). Ekipi tako ostajata poravnani z enakim številom točk na vrhu prvenstvene lestvice.

Velenje je videlo napet in oster derbi številka štiri, ki se je razpletel z remijem. Ta pomeni, da sta ekipi s 47 točkami še naprej izenačeni na lestvici. Točke se je bolj veselilo Gorenje, ki je še v 59. minuti zaostajalo za dva zadetka. Za odločilni zadetek je v zadnjih trenutkih tekme poskrbel Janez Gams, ki je tako ukanil celjske zlatoroge. Če ne bo večjih spodrsljajev, bo o naslovu prvaka odločal zadnji krog prvenstva, ko se bosta isti ekipi srečali v Celju.


Nejc Cehte in Niko Medved sta za Gorenje zadela petkrat. Luka Mitrović in Gregor Potočnik pa sta dosegla gol manj. Klemen Ferlin je imel 13 obramb. Njegov kolega Urban Lesjak je ustavil šest žog. Toliko golov pa sta dosegla najboljša celjska strelca Miha Zarabec in Borut Mačkovšek.

Pogled velenjskega vratarja Klemena Ferlina:

Odločni Velenjčani

Samozavestno in osredotočeno so krenili Velenjčani v domači derbi. Posledično so že do 15. minute dosegli več zadetkov kot v dvakrat tolikšnem obdobju na zadnjem obračunu z istimi tekmeci v pokalu. V dobri dnevni formi je bil Klemen Ferlin, na levi strani je bil natančen Niko Medved, razigrana pa Luka Mitrović in Gregor Potočnik. Velenjčani so prekinili niz porazov proti Celju, ki pa ga vseeno niso premagali že 19 tekem zapored. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Velenjčani so prekinili niz porazov proti Celju, ki pa ga vseeno niso premagali že 19 tekem zapored. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje
Sad nesporne iniciative sta bili tudi dve vodstvi s po tremi goli. A Celjani, katerih vratarja sta prvo žogo ustavila šele v 23. minuti, se niso dali. Za lahke zadetke so izrabljali hitre centre. Enega od najlažje doseženih in najbolj zvitih golov v karieri pa je dosegel kapetan Luka Žvižej.

Nejc Cehte je svojo napako kompenziral v kasnejšem obdobju tekme. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Nejc Cehte je svojo napako kompenziral v kasnejšem obdobju tekme. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Luka Žvižej pretental Nejca Cehteta

Po krajši prekinitvi, ker je požrtvovalni Darko Stojnić dobil udarec, je Nejc Cehte pozabil zbranost kdo ve kje. Reprezentančni kandidat je gledal stran, čeprav je bil obrnjem proti celjskemu golu, medtem pa je reprezentančni rekorder, 12 let starejši Žvižej, bliskovito pritekel do njega, mu izmaknil žogo in zdrvel v protinapad.

K temu, da da je bila stvar otročje lahka, je pripomogel tudi vratar Ferlin, ki je, misleč, da mu ne bo treba še tako kmalu posredovati, skočil do svoje klopi po požirek vode.

In Žvižej, ki je nekaj na las podobnega izvedel že na pokalnem derbiju v Mariboru, a Velenjčane spet spravil na limanice, je zadel na prazen gol. Nekaj trenutkov pred tem pa je imelo Gorenje napad za dotlej najvišjo prednost štirih golov.

Pogled Boruta Mačkovška:

Gajić in Toskić v osrednjih vlogah

Gajić je obranil tri pomembne žoge in pripomogel, da je Miha Zarabec drugič na tekmi izenačil. Pri tem je bodoči član Kiela dobil tudi udarec Alema Toskića. Sodnika sta ocenila za rdeči karton. Vseeno so Velenjčani dveminutni manko igralca zelo dobro preživeli in prek Potočnika celo zadeli. Po dveminutni izključitvi Stojnića pa je Celjanom uspel zasuk. Blaž Janc je s svojim prvim golom zadel za 14:13.

Priznanje za reprezentanco

Dogajanje se seli na reprezentančno prizorišče. Nadaljujejo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018. Slovenijo čakata dve tekmi z Nemčijo, prva bo 3. maja v predvidoma razprodanih Stožicah.

Že dan prej pa reprezentanco čaka posebna slovesnost: predsednik republike Slovenije Borut Pahor bo v predsedniški palači slovenski moški rokometni reprezentanci vročil odlikovanje red za zasluge za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega skupinskega športa.

Klemen Ferlin je bil verjetno igralec tekme. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Klemen Ferlin je bil verjetno igralec tekme. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Ferlinova tekma

Bolj ali manj igro gol za gol je gledala lepo napolnjena Rdeča dvorana, v kateri se je zbralo okrog 1.200 duš, na začetku drugega polčasa. Gorenje je dobro igralo kljub izključitvam. Še naprej pa je blestel Ferlin, ki je Celjanom branil tako zicerje kot protinapade in sedemmetrovko.

Točka preloma bi lahko za Gorenje bila izključitev Mačkovška šest minut pred koncem tekme. Celjani so se odzvali z ukradeno žogo in golom iz protinapada ter Lesjakova obrambo Golčarju, ki je imel na krilu veliko prostora. A v naslednjem napadu je zadel prav Golčar, iz protinapada pa je izenačil Rok Ovniček.

Pozdrav velenjskim navijačem. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Pozdrav velenjskim navijačem. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Končnica kot triler z velenjskim veseljem

Ko je v 59. minuti Zarabec zadel za 25:23, pred tem je Golčar s sedmih metrov zadel prečko, se je zdelo, kot da imajo pivovarji zmago skoraj že v žepu. A znižal je v drugem polčasu bolj razpoloženi Nejc Cehte, Jancu sta sodnika piskala prekršek v napadu. Po minuti odmora pa so Velenjčani krenili po izenačenje. Na voljo so imeli 12 sekund.

Celjani so dobro pokrili zunanjo vrsto, pozabili pa na črto, kamor se je pretihotapil krilni igralec Janez Gams - njegov čuvaj Janc nekaj sekund sploh ni vedel, kje je - in nekaj trenutkov pred koncem zadel za dragoceni remi. Ekipi tako ostajata točkovno izenačeni. O naslovu prvaka bo tako verjetno odločala zadnja tekma v začetku junija v Zlatorogu. Seveda pa morata oba tekmeca še skozi nekaj čeri drugih nevarnih moštev.

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 25:25 (13:14)

Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika: D. in I. Ivančič.

Gorenje: Baznik, Cehte 5, Medved 5, Haseljić, Ovniček 2, Stojnič, Toskić 1, Mitrović 4, Potočnik 4, Ferlin (13 obramb - 1 x 7-m), Golčar 2 (0:1), Gams 1, Zaponšek, Nosan, Brumen 1 (1:2).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (6 obramb), Malus 2, Babarskas, Janc 4, Razgor, Suholežnik, Marguč (0:1), Grošelj, Poteko 1, Gajić, Zarabec 6, Kodrin, Mačkovšek 6, Mlakar 3, Žvižej 3 (0:1), Bećiri.

Sedemmetrovke: Gorenje 3 (1), Celje Pivovarna Laško 2 (0).
Izključitve: Gorenje 6, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte