Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
12.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uroš Zorman Matjaž Brumen Renato Vugrinec Boris Denič Dean Bombač David Miklavčič

Sreda, 5. 2. 2014, 12.52

7 let, 12 mesecev

Denič poražen iz Skopja, šok za Celje v Rusiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski rokometaši so v 8. krogu lige prvakov remizirali s sicer nekonkurenčnim St. Petersburgom. Velenjčani so klonili pred Hamburgom. Dinamo Borisa Deniča in štirih Slovencev je izgubil z Vardarjem.

Celjani so srečanje s St. Petersburgom začeli slabo. Niso se uspeli prilagoditi na ostro in motivirano igro domačih, ki so povedli s 3:0, pivovarji pa so prvi zadetek dosegli šele v osmi minuti. Ruski vratar Vitalij Šico je zaustavil dve sedemmetrovki, Rusi pa so zadevali tudi z igralcem manj. Do prvega izenačenja so slovenski podprvaki prišli v 12. minuti, dobrih deset minut pozneje pa so Rusi spet pobegnili na tri gole prednosti. Njihov najvišji naskok pa je znašal celo gol več. Ob kar nekaj zadetih okvirjih vrat in izraziti nezbranosti pri odbitih žogah so Celjani do polčasa dobili kar 16 golov.

V drugem polčasu so Rusi vzdrževali prednost od dveh do štirih golov. Uspešno so izvajali taktiko podaj na krožnega napadalca, česar Celjani niso delali tako posrečeno. Vseeno so Celjani v 47. minuti s petim golom Sebastiana Skubeta ujeli tekmece, nato pa zapravili polprotinapad za vodstvo. To jim je vendarle prvič uspelo deset minut pred koncem tekme, nato pa so z delnim izidom 9:2 v 54. minuti prvič povedli za tri gole. Kasneje so domači naredili delni rezultat 4:1 in v 58. minuti znova izenačili. Vseeno so imeli gostje minuto in petnajst sekund pred koncem gol prednosti in napad, s katerim so predolgo zavlačevali in St. Petersburg je prek Blagonadeždina izenačil za prvo točko v letošnji ligi prvakov.

Gorenje je v sredo v domači dvorani izgubilo z evropskim prvakom Hamburgom z 29:36. Upe na morebitno presenečenje je pokopal predvsem prvi polčas, v katerem so Velenjčani izgubili kar 14 žog. Kljub razpoloženima vratarjema in Stašu Skubetu jim ni uspelo iztržiti več kot znosnega poraza.

Ne spreglejte