Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 16.06

8 let

Debeljak (ni)odgovoril

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po nekaj več kot 24 urah od izbruha afere o skrivnostni zamenjavi selektorja slovenske moške rokometne reprezentance se je na vse skupaj odzval predsednik RZS Žiga Debeljak.

A njegovo sporočilo za javnost ni dalo nikakršnega odgovora ali Kasim Kamenica ostaja prvi strokovni mož, razložil je le, kako poteka postopek menjave in kdo o tem odloča.

Vse skupaj postaja absurdno in smešno, saj predsednik krovne rokometne organizacije v naši državi Žiga Debeljak ni dal nobenega konkretnega odgovora. V sporočilu za javnost je zapisal: "Za sprejemanje odločitev o imenovanju in odpoklicu selektorjev je pristojno predsedstvo RZS v sodelovanju s strokovnim svetom kot njegovim posvetovalnim organom. Če se bodo na tem področju sprejele odločitve o kakršnih koli pomembnejših spremembah, bo RZS o tem ustrezno in pravočasno informirala zainteresirane javnosti."

Ob tem se je odzval tudi na klic selektorja Kasima Kamenice, ki je včeraj šokiran ob novici hotel dobiti odgovor. Debeljak v sporočilu pravi, da bo organiziral srečanje s selektorjem: "Opravila ga bova takoj, ko nama bodo to dopuščale najine službene obveznosti, predvidoma pa v sredini naslednjega tedna."

Kot da javnost in rokometni krogi ne vedo, je predsednik uprave Mercatorja ter predsednik RZS spomnil, da slovensko moško člansko reprezentanco v začetku naslednjega tedna čakata pomembni prijateljski tekmi s Švico, pred tem pa intenzivno potekajo reprezentančne priprave.

Nihče nič ne ve?!? A pogovori s Požunom so bili

Še dobro, da se slovenski rokomet mesec dni pred začetkom evropskega prvenstva na Norveškem ukvarja s špekulacijami o selektorju, namesto, da bi se prav vsi rokometni delavci in igralci lahko posvetili zgolj nasprotnikom - Hrvatom, Poljakom in Čehom.

O vseh zadevah na RZS odloča predsedstvo, ki ga sestavljajo ugledni slovenski gospodarstveniki in rokometni strokovnjaki: Žiga Debeljak (predsednik), Franjo Bobinac, Tomaž Jeršič, Dušan Kecman, Franc Krašovec, Franci Pliberšek, Boštjan Napast, Andrijana Starina Kosem, Boško Šrot (podpredsednik), Dušan Zorko, dr. Marta Bon, Janez Živko (podpredsednik), Marjan Doler, Marko Planinc, Marjan Novak, dr. Marko Šibila, Jože Pangerc, Beno Lapajne, Deja Doler, Zoran Janković.

Kdo izmed omenjenih se je torej pogovarjal z Mirom Požunom, da bi prevzel selektorsko mesto? Če izločimo člane strokovnega sveta, ki o zadevi nič ne vedo, kot je za Sportal včeraj povedala Marta Bon, predstavnika igralcev Bena Lapajneta in Dejo Doler, začuden ob novici je bil tudi Tomaž Jeršič. Nevednost o zadevi Kamenica-Požun je izrazil tudi Jani Živko. Kdo torej stoji za vsem skupaj?

Ne spreglejte