Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
18. 4. 2015,
14.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

četrtfinale Maribor Miha Zarabec rokomet

Sobota, 18. 4. 2015, 14.43

6 let, 7 mesecev

Dan, ko je bil Maribor tri sekunde oddaljen od zaključnega turnirja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če je mariborskemu rokometnemu klubu pred dvema letoma le malenkost zmanjkalo do uvrstitve na zaključni turnir, bo morda srečnejše Gorenje, ki ga odločilna tekma četrtfinala čaka jutri.

Pri slovenskih uspehih v rokometnem pokalu EHF prednjači prav Gorenje z enim finalom (leta 2009), enim polfinalom – med štiri se je leta 2000 uspelo prebiti tudi tedanjemu Preventu iz Slovenj Gradca – in tremi četrtfinali. Lepo zgodbo pa je pred dvema letoma spisal tudi Maribor, ki mu je zmanjkal le ščepec sreče, da bi se uvrstil na zaključni turnir drugoligaškega evropskega tekmovanja, v katerem pa vseeno sodeluje vrsta odličnih in premožnih ekip.

Spet ti Danci

V sezoni 2012/13 je torej Maribor do četrtfinala izločil luksemburški Dudelange, islandski Kopavogur in hrvaški Sisak. Zanimivo, da je bil mariborski tekmec v skupinskem delu ravno Tvis Holstebro, ki je velenjski tekmec v četrtfinalu. Ekipa Marka Šibile je Dance v dvorani Tabor premagala, na gostovanju pa se je tekma razpletla z remijem. Danci so osvojili prvo mesto v skupini, se prek Koldinga uvrstili na zaključni turnir in tam osvojili tretje mesto.

Tudi Mariborčani so bili Nantesu, ki je bil prizorišče tega premiernega final foura, zelo blizu. Žreb jim je namenil nemški Göppingen, ki je bil tedaj aktualni zmagovalec tekmovanja z nekaj odličnimi igralci. Na prvi tekmi v dvorani Tabor je bilo 26:26. Na povratnem srečanju je Göppingen slavil z zadetkom nekdanjega Velenjčana in Celjana Momirja Rnića tri sekunde pred koncem, čeprav so Štajerci devet minut pred koncem vodili za tri gole. Pri zmagi je imel prstov vmes tudi slovenski reprezentant Primož Prošt, ki še danes brani v Göppingenu.

Generacija, ki je odšla k večjim in premožnejšim

To je bila mariborska generacija, del katere še vedno nastopa v dvorani Tabor, del pa je našel svoj prostor pod soncem v Velenju, Celju, Meškovu … Najbrž najbolj vroč igralec takratne vijoličaste ekipe je Miha Zarabec, ki zdaj navdušuje v Zlatorogu. Tedaj je Nemcem na dveh tekmah nasul 15 golov. Njihov trener Velimir Petković ni skoparil s pohvalami in ga razglasil za novega Ljubomirja Vranješa. Do dosežkov slovitega Šveda Zarabcu manjka še precej, a nastavki so vsekakor dobri.

Morda je dozo smole v pokalu EHF porabil že Maribor in Velenjčane čaka poljub sreče ter prve vozovnice kateregakoli slovenskega kluba na zaključni turnir pokala EHF v Berlinu.

Ne spreglejte