Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2008,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 5. 2008, 16.08

8 let

Cilj, želja in obveza je uvrstitev na prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prekrasnem ambientu Kranjske Gore bo slovenska moška rokometna reprezentanca opravila prvi del priprav na kvalifikacijske tekme s Slovaško za uvrstitev na SP na Hrvaškem.

Slovenski selektor Miro Požun je v nedeljo zvečer že zbral večji del reprezentantov, ki so začeli z lažjimi kondicijski treningi, ki se bodo stopnjevali ves teden. Na zbor je prišlo 15 igralcev, medtem ko se bodo Ognjen Backovič, Dušan Podpečan, Luka Žvžej, Aleš Pajovič ter Vid Kavtčnik soigralcem pridružili jutri zvečer. "Med nami je tokrat tudi Renato Vugrinec, kar je največja novost. Vesel sem, da se je vrnil v reprezentanco," je že znano novico poudaril selektor, ki tokrat zaradi slabše forme ni vpoklical Dragana Gajiča ter Miladina Kozline. "Beno Lapajne je prosil, da zaradi družinskih zadev tokratno akcijo izpusti," je še dodal. Prav tako ni zraven Romana Pungartnika zaradi naporne sezone.

Trening z žogo za začetek omejen

Ponovno se je odločil dati priložnost Nenadu Bilbiji (ob njem na levi strani Pajovič in Backovič), v ekipi je pet levičarjev (Natek, Vugrinec, Kavaš, Brumen, Kavtičnik), vratarsko trojico sestavljajo Škof, Podpečan in Rezar. Na mestu krožnega napadalca so Matjaž Mlakar, Goran Kozomara in Luka Ščurek. Na levem krilu pa so zaenkrat Jure Dobelšek, Uroš Rapotec in Luka Žvižej. "Prvi del bomo trenirali z vsemi dvajsetimi igralci,v nadaljevanji pa bomo seznam nekoliko oklestili," je povedal Požun, ki se bo 2. junija z moštvom preselil v Laško. Vse do takrat bo trening z žogo zelo omejen in prilagojen, prav zaradi naporne sezone, ki jo ima za sabo večina reprezentantov.

Kljub malo premora so se igralci radi zbrali, kar govorijo besede Gorazda Škofa: "Treningi bodo pestri, kombinirani malo v dvorani malo na prostem. Počutimo se dobro, ob tem pa nas spremlja še lepo vreme. V glavah smo si že naredili svoje scenarije, predvsem da bi na prvi tekmi s Slovaško naredili čim večjo razliko ter lažje odšli na potovanje na povratno tekmo. Mislim pa, da smo že lani proti Makedoniji pokazali, da zmoremo tudi na gostovanjih zmagovati."

Kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman, ki je moral hitro pozabiti osvojeni evropski naslov ter se posvetiti izbrani vrsti je prepričan v uspeh: "Filozofiranja ni veliko. Naš cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo na Hrvaškem, vse ostalo kot to, bi bil velik neuspeh. V naslednjih 14 dneh je to naše edino vodilo." Slovenija bo prvo kvalifikacijsko tekmo za SP na Hrvaškem, ki bo prihodnjega januarja, odigrala v dvorani Zlatorog 7. junija ob 19. uri.

Bo Zlatorog dihal z reprezentancama?

Pred njimi bo povratno kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo v Makedoniji decembra letos odigrala še ženska izbrana vrsta pod vodstvom Robija Beguša (z Belorusijo), vsi pa si želijo velike podpore s tribun. "Potrebujemo publiko in navijanje. Pričakujemo, da bo Slovenija prišla v Zlatorog in podprla obe reprezentanci," se množičnega obiska nadeja direktor reprezentanc Stane Ostrelič, ki dodaja: "Cilj, želja in obveza je uvrstitev na prvenstvo!" Zanimivo bo videti, ali se bo slovenska publika res odzvala ... Pri naših južnih sosedih takšnih težav namreč nimajo, saj je hrvaško reprezentanco že na pripravah v Zadru sprejela 4000 glava množica. Vstopnice za Zlatorog so že v prodaji na esiti.com po ceni 6 evrov. Lahko pa si jih boste pridobili tudi v Sportalovi nagradni igri v prihodnjih dneh.

Želja povratnika Matjaža Brumna, ki je zaradi poškodbe izpustil lanske kvalifikacije v Skopju ter evropsko prvenstvo na Norveškem pa je tudi: "Da bi se imeli vsi skupaj 'fajn', da bi ostali zdravi ter dosegli svoj cilj."

Ne spreglejte