Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
7.16

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zlata liga Slovenija Boris Denič

Petek, 4. 4. 2014, 7.16

3 leta, 5 mesecev

Brez najboljših težko z ramo ob rami s svetovnimi podprvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski rokometaši so na prvi tekmi turnirja zlate lige izgubili s slovitimi Danci 25:31. Naslednji izziv bo prav tako velik - Francozi.

V prvem krogu tretjega turnirja zlate lige na Danskem se je moška članska reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji. Aktualni evropski in svetovni podprvaki so v Horsensu zmagali s šestimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 31:25 (15:12).

Začetek tekme je pripadel domači reprezentanci, ki je v osmi minuti vodila že s 3:0, nato pa je še nekajkrat s plus tri (4:1, 5:2, 6:3). Oslabljeni Slovenci (brez Matevža Skoka, Gorazda Škofa, Dragana Gajića, Vida Kavtičnika, Luke Žvižeja in Uroša Zormana, manjkata tudi Nenad Bilbija in Peter Pucelj) so nato vzpostavili ravnotežje na igrišču in se večkrat približali le na gol zaostanka (5:6, 6:7, 7:8), toda Danci so se spet vrnili na staro razliko (10:7).

Zvezdniški sijaj

V nasprotju s Slovenci gostitelji nastopajo z večino največjih zvezdnikov. V Horsensu so tako igrali Mikkel Hansen, Anders Eggert, Hans Lindberg, Michael Knudsen, Mads Mensah in drugi.

Najvišjo prednost v prvem polčasu si je ekipa selektorja Ulrika Wilbeka (po tej reprezentančni akciji se poslavlja od reprezentance, prevzel pa jo bo Islandec Gudmundur Gudmundsson) priigrala v 24. minuti pri rezultatu 12:8. V zadnjih minutah so se nato Slovenci približali na 12:13, toda z dvema zaporednima zadetkoma je Danska odšla na odmor z vodstvom 15:12.

Danski naskok že devet golov

Tudi na začetku drugega polčasa tekme v Horsensu je bila danska reprezentanca občutno boljša. Dosegla je tri zadetke zapored, podvojila prednost ob polčasu in po slabih štirih minutah je vodila z 18:12. Četa Borisa Deniča, ki si je zaradi ugovarjanja prislužil tudi izključitev, tako da je imela sredi drugega polčasa Slovenija debelo minuto dva igralca manj, je dvakrat zapored zadela v polno (18:14). Toda v 41. minuti je naskok gostiteljev znašal že sedem golov (21:14).

Oslabljeni slovenski rokometaši so potem zaostanek trikrat zmanjšali na pet golov (17:22, 18:23, 19:24), nato pa so se znova razigrali Danci. Pred domačimi gledalci so naredili delni izid 4:0 in si v 53. minuti priigrali najvišjo prednost na tekmi – bilo je 28:19.

V zadnjem delu tekme se je razlika v korist domače reprezentance ves čas gibala od šestih do osmih zadetkov. Slovenci so se najbolj približali na začetku zadnje minute, ko so zaostajali za pet golov (25:30), na koncu pa so se prve zmage na letošnjem turnirju veselili Danci (31:25).

Ne spreglejte