SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boris Denič nov selektor Slovenije

4

termometer

 | Foto:
Po štirih letih v vlogi pomočnika selektorja moške članske rokometne reprezentance bo Boris Denič prevzel dirigentsko palico. Predsedstvo RZS ga je soglasno potrdilo za štiri leta.

Kot je bilo pričakovati, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije za novega selektorja moške članske izbrane vrste potrdilo Borisa Deniča. Slednji je vse od leta 2006 opravljal naloge pomočnika selektorja pri Kasimu Kamenici, Miru Požunu in Zvonimirju Serdarušiću. Po odstopu zadnjega selektorja konec oktobra, je ekipo vodil kot pomočnik oziroma v.d. in vknjižil dve zmagi na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za Euro 2012 proti Portugalski in Ukrajini.

Če sprejme delo v klubu, ni več selektor

Predsedstvo ga je imenovalo za štiri leta, funkcija je profesionalna (v primeru, da sklene pogodbo s katerim koli klubom, bo takoj razdolžen s selektorskega mesta). Za pomočnika si je izbral Bojana Čotarja.

Predsednik RZS Franjo Bobinac, ki se je 'opekel' pri imenovanju zadnjega selektorja (Serdarušića), je tokrat bolj strog in natančen: "Po vsakem reprezentančnem ciklu mora pripravljati natančne analize in poročati predsedstvu. Gre za popolno profesionalno funkcijo, ki jo sklenemo za štiri leta. V pogodbi bo člen, po katerem bo v trenutku, ko sklene pogodbo s klubom, prenehala njegova funkcija selektorja." Bobinčeva obrazložitev, zakaj takšna odločitev: "Požunova vloga je bila najbolj čista, ker ni bil vezan na noben klub. Pri drugih je morda prišlo do kolizije interesov."

Boris Denič, ki je Sloveniji dobro poznan, saj je mnoga leta uspešno deloval kot trener ljubljanskega Slovana, si želi vpogleda v mlajše kategorije in potencialne kandidate. "Želim spremljati mlajše kandidate, pa ne le, ko se bodo zbirali na reprezentančnih akcijah, marveč jih želim spremljati v klubih."

Treba ustvariti krožne napadalce in leve zunanje

Opozoril je tudi na veliko težavo članske reprezentance, ki ustvarja ugled v svetu in je ogledalo slovenskega rokometa: "Potrebujemo določen tip igralcev, ki nam primanjkuje. Moramo dopolniti državno reprezentanco z določenimi profili. Moje razmišljanje je uvajanje B ekipe in uvajanje ponedeljkovih treningov. Da smo prisotni v vsaki vasi in mestu ter da delamo na prepoznavnosti. Delo danes za jutri," je še dodal ob predstavitvi in odgovarjanju na vprašanja.

"Najbolj akutna položaja sta krožni napadalec in levi zunanji. Tukaj bomo morali najti rešitev. Novi kandidati sicer so, a mislim, da bi morali nekaj mladih prekvalificirati, da zamenjajo igralno mesto," je odgovoril na vprašanje, kje se porajajo težave. Poleg tega je še dodal, da se sistem igre prilagaja profilu igralca. "Igra v obrambi je delo srca. Vsak igra dobro, če se bori in ima željo, kvaliteta pa se kaže v napadu."

Tudi če bo kakšen "kiks", sponzorji ne bodo odšli

Denič je dobil popolno podporo. Članica predsedstva RZS Metka Kocbek je ob tem dejala: "Od njih pričakujem konstantno dobro igro, želim, da ekipa živi za reprezentanco in Slovenijo. Da bodo dostojno predstavljali državo in seveda čim več uspehov."

Direktor Term Olimia, kjer je tudi reprezentančna baza in član predsedstva Zdravko Počivalšek, je reprezentanci prav tako zaželel uspehov in obljubil: "Tudi če bo kakšen 'kiks', jih ne bomo zapustili."

Slovensko moško izbrano vrsto že januarja čaka prva pripravljalna akcija pod vodstvom Deniča, marca pa nadaljevanje kvalifikacij za Euro 2012, ko bo Slovenija dvakrat igrala s Poljsko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin