Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2012,
7.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 21. 10. 2012, 7.43

8 let

Bombač z mešanimi občutki: Še vedno se lovimo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obramba je delovala odlično, šibka točka je bil napad. Rokometaši Cimosa bi proti nizozemskemu prvaku lahko prikazali boljšo igro, a tudi to je bilo dovolj za zmago in napredovanje.

Če so na gostovanju zmago komaj izvlekli, je bila igra Koprčanov na povratnem srečanju drugega predkroga pokala EHF z nizozemskim prvakom, ekipo KRAS Volendama, res nekoliko boljša, a še vedno ne na ravni, ki so jo sposobni in ki so jo prikazovali predvsem v pretekli sezoni. Toda na koncu šteje le zmagovalec in to so Primorci, ki so se, ko seštejemo oba rezultata, v tretji, odločilen predkrog prebili s tremi goli prednosti. "Nizozemci so dobra ekipa, ki bi se v slovenskem prvenstvu borila za četrto ali peto mesto. Precej dobro so se nam upirali, a tudi sami nismo odigrali kot se od nas pričakuje. Nikakor nam ni steklo. Naše napake so odlično kaznovali. Pohvalil bi obrambo, ta je bila na vrhunski ravni, veliko težavo pa nam je predstavljal napad. Sploh na postavljeno obrambo. To moramo popraviti," je po tekmi povedal Dean Bombač in dodal, da se še vedno lovijo. Da še niso povsem uigrani. "Čim prej moramo sestaviti to našo križanko."

V domači dvorani igrati za Slovenijo? Nekaj najlepšega.

Pred Koprčani je sedaj dober mesec dni dolg evropski premor. Naslednji obračun jih čaka konec novembra, tekmeca pa bodo dobili na torkovem žrebu. To bo tudi zadnja postaja pred skupinskim delom tekmovanja, kamor se bo uvrstilo 16 ekip, potekalo pa bo podobno kot liga prvakov. Če je do takrat še precej časa, pa "rumeno-modre" že v sredo čaka osmina finala slovenskega Pokala in obračun s Krškim, ki bo po besedah Bombača nekakšna predtekma za sobotno prvenstveno poslastico proti Velenju. "Obračun s Krškim nam ne bi smel predstavljati večjih težav. Mnogo težje bo v soboto proti Gorenju, kjer moramo popraviti napad. Če hočemo v tekmo samozavestno, nam mora napad dobro steči," je prihodnji teden opisal 23-letnik, ki razmišlja tudi o reprezentančni akciji. Ta bo na sporedu konec meseca. "Ne vem, kdaj bo selektor objavil seznam, niti ne vem če bom zraven, vsekakor pa bi si želel biti. Bilo bi mi v čast." Slovence najprej čaka obračun z Romunijo (v Bonifiki) nato gostovanje v Belorusiji. "Z reprezentanco igrati v domači dvorani bi bilo nekaj najlepšega, a si s tem ne belim glave. Če bo priložnost, bom naredil tisto, kar delam vsak dan: od sebe bom dal vse in upal na najboljše."

Ne spreglejte